full screen background image
Keresés
2018 december 10 - hétfő
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Tetemes volt a Patak utca mögött illegálisan lerakott szemét mennyisége

Tetemes volt a Patak utca mögött illegálisan lerakott szemét mennyisége

2017.05.03. Rengeteg illegálisan lerakott szemetet szállítottak el a Patak utca mögötti területről. A munkát kedden és szerdán végezték el.

2018hirdetés

A területen felgyülemlett tetemes mennyiségű szemét elszállításáról a város önkormányzata és a területileg illetékes Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság gondoskodott.

Az igazgatóság Tolna megyei szakaszmérnökségét vezető Beke Zsolt elmondta, a hulladék három jókora konténert töltött meg, ami igen nagy mennyiségnek számít. A vízügyi igazgatóság öt munkással, illetve egy homlokrakodóval segítette a hulladék összegyűjtését és elvitelét a helyszínen.

Beke Zsolt arról is beszámolt, hogy Tolnában jelentős terülten húzódnak vízfolyásos szakaszok. Hozzátette sajnos a megyében másutt is előfordulnak hasonló esetek, és sokszor a rendőrségi feljelentés és eljárás is hatástalan, mert egy idő után újrakeletkeznek a szemétkupacok.

Felhívta a figyelmet, az állampolgároknak a hozzájuk közel eső hulladékudvarokban lehetőségük van lerakni szemetüket, sok esetben akár ingyen is.

Fotó:

Varga András, az önkormányzat városigazgatási és rendészeti osztályának vezetője kérdésünkre elmondta, a szemét elszállításához két, egyenként 32 köbméteres  konténer sem volt elég, végül egy harmadikra is szükség volt. Az önkormányzat 6-8 közmunkást biztosított a szemét eltakarításához kedden és szerdán is. Az osztályvezető megerősítette, az önkormányzat és a vízügyi igazgatóság közösen állja az elszállítás költségét, melyet 400 ezer forintra becsülnek.

A hulladékot a meder, illetve a töltés rézsűjéből szállították el, a patakkal határos ingatlanok mögött kihelyezett szemét elszállítása az ingatlantulajdonosok feladata.

A közterület-felügyelet munkatársai ezentúl fokozottan ellenőrzik majd a Patak utca mögötti részt, hogy az eset ne ismétlődhessen meg és egy térfigyelő kamera elhelyezése is tervben van – közölte Varga András. Egyben kérte a lakókat, hogy ne hordják oda hulladékukat.

Ifj. Kovács György, a Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke korábban érdeklődésünkre arról tájékoztatott, azon fáradozik, hogy önkénteseket toborozzon a Patak utcában élők között, akik segítenek a szemét összegyűjtésében. Információink szerint azonban a környéken élők közül senki sem segített a szemét összegyűjtésében és elszállításában.

Fotó:

Mint azt megírtuk, a bő egy hónapja, a helyszínen tett látogatásunk alkalmával több kisebb és két nagy kupacra bukkantunk a területen. A szeméthalmokban az elhasznált gumiabroncsoktól kezdve a gyermekjátékokon, műanyagvödrökön, hűtőszekrény-maradványokon át az építkezési törmelékig és állati szőrig sok minden megtalálható volt. A szemét nagy része a Parászta-patak medrében, kisebb része gyakorlatilag a vízben hevert.

Az ügyben jelzésünk nyomán a Szekszárdi Rendőrkapitányság eljárást indított.

A témáról készült eredeti írásunkat és képgalériánkat itt találja – kattintson!

Fotó:


Beke Zsolt hulladék környezetszennyezés Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság
ElőzőTornádót fotóztak Bátán KövetkezőElszállították a Patak utcai szemetet


Read previous post:
Elszállították a Patak utcai szemetet

2017.05.03....

Közös városi ballagás a Béla király téren

2017.05.03....

Close