full screen background image
Keresés
2021 június 25 - péntek
  • :
  • :

Tippek a fesztiválszezonra a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságtól

Tippek a fesztiválszezonra a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságtól

2019.07.11. A nyári fesztiválszezonban a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tippeket ad arra, hogy senki ne váljon áldozattá.

Magyarország ma már igazi fesztiválországnak számít, hiszen minden héten egymást érik a különböző nyári zenei események, programok. Aki elindul, talán nem is gondolja, mennyi veszély lehet egy ilyen helyen, ezért nem árt előre tudni néhány fontos dolgot a gondtalan fesztiválozáshoz.

Amennyiben autóval érkezünk, érdemes előtte tájékozódni arról, hogy a fesztivál közelében hol tudunk a legbiztonságosabban parkolni. Figyeljünk arra, hogy semmi ne maradjon az autóban, ami egy idegen számára érdekes, és értékes lehet. A fesztiválok a bűnözők számára is rengeteg lehetőséget kínálnak.

A ruhákon és a legszükségesebb tárgyakon kívül ne vigyünk magunkkal értékes holmikat, például ékszereket, laptopot, fényképezőgépet! Mindig legyen nálunk kisebb méretű táska, amibe napközben a pénzünket, a telefonunkat vihetjük! A sátorban soha ne hagyjuk őrizetlenül értékeinket, ha szükséges helyezzük azokat csomagmegőrzőbe!

Mindig nézzünk körbe a fesztivál területén, keressük meg az elsősegélynyújtó helyet és az információs pultot, hol tudunk segítséget kérni, ha bajban vagyunk!

Ritka, de ha mégis úgy alakul, hogy valaki egyedül indul útnak, érdemes keresni társaságot, és a szomszédban sátorozónak bemutatkozni, hogy kik vagyunk.

Néhány fesztivál alapszabály:

– Ne fogadj el idegentől italt, ételt, ismeretlen eredetű tablettát, gyógyszert, cukorkát!
– Olyan italt igyál, amit te vettél, amit előtted bontottak ki, amit előtted töltöttek a poharadba, és láttad, hogyan készült!
– Kerüld az illegális szerek használatát!
– Ne fogadj el, és ne is szívjál bele más által kínált cigarettába!
– Hozzátartozóid tudjanak róla, hol, kivel vagy, és velük mettől–meddig tartózkodsz!

Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Fotó: Facebook.com – Sziget Fesztivál
Read previous post:
Close