full screen background image
Keresés
2021 május 12 - szerda
  • :
  • :

„Tiszta, rendezett, Virágos Porta” – szebbé tették Szekszárdot

„Tiszta, rendezett, Virágos Porta” – szebbé tették Szekszárdot

2018.11.27.  Munkájukkal nem csak lakókörnyezetüket, de egyben a várost is szebbé tették a „Tiszta, rendezett, Virágos Porta” elnevezésű környezetszépítő program résztvevői – hangzott el kedd délután, a városháza dísztermében megtartott rendezvényen, melyen átadták a díjakat a résztvevőknek.

A „Tiszta, rendezett, Virágos Porta” elnevezésű környezetszépítő programot öt év kihagyás után hirdette meg ismét az idén az önkormányzat – mondta el Ács Rezső az átadón.

A városvezető a rendezvényen  megköszönte a résztvevőknek a fáradtságot, mellyel szebbé tették lakókörnyezetüket. Arról is szólt, bízik benne, hogy többen fogják követni a pályázók példáját és ezáltal Szekszárd is még szebbé válik. A megjelent résztvevőket arra kérte, próbálják meg bevonni – az ezen a téren nehezebben megmozdítható – fiatalabbakat is a környezetszépítő „munkába”.

Ács Rezső tudatta, a „Tiszta, rendezett, Virágos Porta” programot – mely saját önkormányzati kezdeményezésre indult – minden évben megrendezik majd.

A verseny háromfős zsűrijét dr. Haag Éva alpolgármester, Katz Zoltánné főkertész és Kiss Anett alkotta.

Dr. haag Éva ismertette a verseny részleteit. Fotó: Kadarka.net

Az alpolgármester elmondta, a programot hat kategóriában – társasház, családi ház, tanya, telephely, vendéglátóipari és kereskedelmi egység, illetve intézmény – hirdették meg. Hozzátette, a társasház, valamint a családi ház kategóriában volt több nevező. Ugyancsak hozzáfűzte, a társasházak esetében azt tapasztalták, hogy többen fogtak össze lakókörnyezetük gondozásáért, ami közösségépítő hatást gyakorolt.

Dr. Haag Éva tudatta, a zsűri az ingatlan környezetének tisztaságát, az ingatlan rendezettségét, a kert kialakításának összhangját, az alkalmazott növénytársítások összetételét, a kerti burkolatok, kihelyezett növénytartók állapotát, a területek gyommentességét, a kerti ötleteket és a zöldhulladék kezelését figyelte az értékelés során.

A felhívás minden résztvevője oklevelet és egy „Tiszta, rendezett, Virágos Porta” feliratú táblát vehetett át Ács Rezsőtől. A hat kategória első helyezettjeinek ezen túlmenően egy-egy virággal is kedveskedett az önkormányzat, mely különdíjakat is kiosztott.

Díjazottak kategóriánként

Társasház I. helyezett: Pfaff Józsefné, Muck Mátyásné, Tottenweich Józsefné
Családi ház I. helyezett: Csöndes András és Dr. Gonda Mária
Tanya I. helyezett: Letenyei László
Telephely I. helyezett: Sz + C Stúdió Kft.
Vendéglátóipari és kereskedelmi egység I. helyezett: Mézeskalács Múzeum
Intézmény I. helyezett: Tolna Megyei Balassa János Kórház

Különdíjak

A legvirágosabb erkély különdíja: Wiesner Mihályné
Az áldozatos munkáért járó különdíj: Simon Jánosné
A főkertész különdíja: Lovas Ferencné
A különleges, egyedi kialakításért járó különdíj: Nagy Zoltán

A képen a Tolna Megyei Balassa János Kórház képviselőjének adja át az elismerést Ács Rezső. Fotó: Kadarka.net