full screen background image
Keresés
2018 december 11 - kedd
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Tiszta vizet önt a város a poharakba

Tiszta vizet önt a város a poharakba

2017.03.17. Kristálytiszta ivóvízhez jutnak Józsefpuszta, Kendergyár és Ózsákpuszta lakosai.

2018hirdetés

A három – Szekszárdhoz tartozó – település egészséges ivóvízzel való ellátása érdekében teljesen új vízvezeték építését kezdték meg. Mint azt Ács Rezső polgármester a csütörtök délelőtt Ózsákpusztánál megtartott sajtótájékoztatón elmondta, a Szekszárdhoz tartozó három településrészen élők sokszor jelezték, hogy rozsdás víz folyik a csapokból. Hozzátette, Máté István képviselő is sokat lobbizott a probléma megoldása érdekében.

A tervek már régóta készen álltak, de a megvalósításhoz szükséges forráshoz tavaly jutott hozzá a város. Összesen 9 kilométer vízvezetéket építenek ki mintegy 80 millió forintos beruházással – tudatta a városvezető. Az új vízvezetékkel egy magánkézben lévő hálózatot váltanak ki, a vezetékeket a Duna Aszfalt Kft viszi el a külterületekig, a belterületi csatlakozásokat az E.R.Ö.V Zrt. építi ki. A legkésőbb nyár elejéig lezáruló beruházásnak köszönhetően a három településrész mintegy 200 lakója ugyanazt – a Duna melletti kutakról származó – vizet ihatja majd, mint a szekszárdiak.

Artim Andrásné, Ács Rezső és Máté István a sajtótájékoztatón. Fotó: Kadarka.net

Máté István képviselő arról szólt, hogy megválasztását követően minden érintett rögtön azzal a kéréssel fordult, hozzá, hogy segítsen a probléma megoldásában.

Artim Andrásné, az E.R.Ö.V. vezetője elmondta, a víz vastartalma normális esetben 0,3 milligramm literenként, míg az érintett területeken ennek akár az ötszöröse is lehet. A víz ettől még iható, de levegővel érintkezve a vas kiválik és látható lesz. Hozzátette, a lakóknak csak az új vezetékre való rácsatlakozást kell önerőből megoldaniuk.

A víz rozsdaszínű és büdös – számolt be az Ózsákpusztán élő Hajnal Jánosné. Ők kizárólag ásványvizet isznak és tésztát, illetve levest is csak azzal főznek. Ha ugyanis felteszik főni a vizet, a tetején vastagon megjelenik a „rozsda” – fogalmazott. A fehér ruhákat ugyancsak kizárólag ásványvízzel mossák, és a magas vastartalom miatt mindössze 3-4 évente új mosógépet kellett vásárolni.

Új aszfaltréteget kap a Keselyűsi út

Ács Rezső a sajtótájékoztatón azt is megosztotta, hogy a Magyar Közúttal való együttműködés keretében nemcsak a Keselyűsi út autópálya felhajtóig tartó része újul meg. Az út az autópályától egészen Keselyűsig teljesen új aszfaltréteget kap. Ennek Gemencben elkészülő turisztikai célú beruházások, mint többek között a tervezett kalandpark, és az új ökocentrum miatt is nagy a jelentősége. Így ugyanis ezek is könnyebben megközelíthetővé válnak.


Artim Andrásné Máté István
Előző„Fedezd fel a Sárközt!” Vetélkedőn tárultak fel a tájegység értékei KövetkezőEgy morvaországi kolostor 18. századi leveleiben is használták a smileyt


Read previous post:
Egy morvaországi kolostor 18. századi leveleiben is használták a smileyt

2017.03.09....

K&H: 2030-ra mesterséges intelligencia segítségével bankolhatunk

2017.03.17....

Close