full screen background image
Keresés
2022 január 19 - szerda
  • :
  • :

Tíz tűzesethez vonultak a megye tűzoltói

Tíz tűzesethez vonultak a megye tűzoltói

2020.04.27. Tíz alkalommal vonultak tűzesethez Tolna megye tűzoltói az elmúlt 72 óra leforgása alatt.

Tűzesetek:

Ismeretlen okból tűz keletkezett Kajdacson, egy hajnal utcai kertben, péntek délben. A jelzett helyről a lángok továbbterjedtek a szomszédos portára. Ezek után mintegy négyszáz négyzetméteren égett a száraz fű és az erdő aljnövényzete, amelyhez a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról két fecskendőt és egy vízszállítót riasztottak. A kiérkező egységek három vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Körülbelül fél hektárnyi területen égett a kaszáló Závod külterületén, péntek délután. A tüzet Bonyhád hivatásos tűzoltói oltották el egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével.

Szombaton, egy lakóházzal egybeépített, ötven négyzetméteres istálló tetőszerkezete lángolt teljes terjedelmében, Tamásiban, a Kápolna utcában. A tűzesethez a város önkormányzati tűzoltói egy fecskendővel, Dombóvár hivatásos lánglovagjai két fecskendővel és egy vízszállítóval vonultak. A beavatkozó egységek három darab PB gázpalackot, és kétszáz liter, kannákban tárolt gázolajat hoztak ki az érintett épületből. A lángokat összesen három vízsugár segítségével verték vissza. Az áramtalanítást a tűzoltók kiérkezése előtt elvégezték. A tűzoltás alatt a rendőrség és a mentőszolgálat is a helyszínen tartózkodott. Személyi sérülés nem történt.

Kocsibejárón álló, benzin üzemű személygépjármű teljes terjedelmében égett vasárnap hajnalban, Tolnán, a Dózsa György utcában. A tűzesethez Tolna város önkormányzati, valamint Szekszárd hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a lángokat egy vízsugár segítségével oltották el. Személyi sérülés nem történt. A beavatkozásban a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat is részt vett.

Vasárnap délután, mintegy kétszáz négyzetméteren száraz aljnövényzet égett Szekszárdon, az 56-os út, 9-es kilométerszelvényénél. A lángokat a kiérkező szekszárdi hivatásos egységek fékezték meg egy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével.

Műszaki mentés:

Személygépkocsi hajtott az árokba Tolna közelében, az M9-es autóút, második kilométerszelvényénél, a Duna irányába, vasárnap délután. A felborult gépjárműben egy fő utazott, akit a helyszínen mentőszolgálat emberei láttak el, mielőtt kórházba szállították. A műszaki mentéshez riasztott szekszárdi hivatásos és tolnai önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close