full screen background image
Keresés
2021 június 19 - szombat
  • :
  • :

Tizenegy szekszárdi borászat részvételével rendezik meg a 9. Borjour Magnum kóstolót

Tizenegy szekszárdi borászat részvételével rendezik meg a 9. Borjour Magnum kóstolót

2018.02.15. Mintegy kétszáz kiállító csaknem ezer borából választhatnak a látogatók szombaton a Millenáris parkban a 9. Borjour Magnum kóstolón, amelynek kiemelt borrégiója idén a Felvidék lesz.

A Borjour Magnum idén először hív meg vendég borrégiót. A közönség a Garam-menti és a Kürti borvidékek nyolc kiemelkedő borászatának – Bott Frigyes Pincészete, Chateau Béla, Chateau Ruban, HR Winery, Kasnyik Családi Pincészet, Mátyás Családi Pincészet, Strekov 1075 és Zsigmond Pince – tételeit kóstolhatja – mondta el az MTI-nek Nagy Sebestyén, az esemény főszervezője.

A sétáló kóstolón csaknem minden magyarországi borvidék képviselteti magát, számos családi pincészet, közepes és nagyobb termelő érkezik a Badacsonyi, a Balatonboglári, a Balaton-felvidéki, a Balatonfüred-Csopaki, a Bükki, az Egri, az Etyek-Budai, a Hajós-Bajai, a Kunsági, a Mátrai, a Móri, a Neszmélyi, a Pannonhalmi, a Pécsi, a Somlói, a Soproni, a Szekszárdi, a Tokaj-Hegyaljai, a Tolnai és a Villányi borvidékről, de lesz burgenlandi és partiumi borászat, továbbá külföldi tételeket, például proseccót is lehet majd kóstolni.

A verseny honlapja szerint a Szekszárdi Borvidékről a Bodri Pincészet, Bősz Adrián Pincészete, Dúzsi Tamás Pincéje, a Fekete Borpince, a Lajvér Borbirtok, a Takler Pince, a Tüske Pince, a Tűzkő Birtok, valamint a Twickel Szőlőbirtok, illetve a Vida Családi Borbirtok és a Vesztergombi Pincészet, vagyis összesen tizenegy borászat képviseli magát a rendezvényen.

Idén is berendezik a galérián a népszerű Borkaszinót, és a borok mellé számos gasztro kiállító kínál majd harapnivalót – számolt be Nagy Sebestyén.

* A kép illusztráció

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close