full screen background image
Keresés
2021 június 15 - kedd
  • :
  • :

Tizenegy szekszárdi íjász lett dobogós a XV. Szent István Kupán

Tizenegy szekszárdi íjász lett dobogós a XV. Szent István Kupán

2019.07.23. Az Alisca Nyilai Íjász Egyesület tizenegy tagja állhatott dobogóra szombaton Hosszúhetényben. Az egyesület versenyzői Gyulán is kitettek magukért.

Hosszúhetényben rendezték meg szombaton a Dél-Dunántúli Régiós Bajnokság 3. fordulóját, a XV. Szent István Kupát – tájékoztatott az egyesület. A megmérettetésen az Alisca Nyilai Íjász egyesület szép számú csapattal képviselte magát és kiváló eredményt ért el. Az egyesület hét tagja aranyérmet, míg 2-2 tagja ezüst-, valamint bronzérmet szerzett.

Aranyérmes lett, Andrékovics Balázs, Barta Nikolett, Barta Viktória, Dudás József, Müller Olivér, Schmidt György és Wehovszky Kíra Tícia. Ezüstérmet szerzett Lehőcz Bulcsú, valamint Marjai Pál, bronzérmes lett Berlinger Sándor és Marjai Péter. A versenyt saját kategóriájában Balogh József, Keszler István és Müller György is az 4., Foray Máté Robin az 5. helyen zárta.

Gyulán tartották meg szombaton és vasárnap a Történelmi Íjász OB-NB Kvalifikációs versenyt. A hétvége alatt a kvalifikációs verseny mellett egy rendhagyó ún. VATA versenyt, valamint egy speciális éjszakai íjász párbajt és egy 30 célos versenyt is rendeztek. A megmérettetésen az Alisca Nyilai Íjász Egyesület három versenyzője vett részt, Németh Réka Anna a két nagy versenyen, Horváthné Barinkai Zsuzsanna és Horváth Tamás pedig mind a négy versenyen megmérette magát.

Az eredmények időrendben:

Történelmi Íjász OB-NB Kvalifikációs verseny
Németh Réka Anna – arany
Horváth Tamás – ezüst
Horváthné Barinkai Zsuzsanna – 5. hely

60 lövéses rendhagyó pálya VATA verseny
Horváth Tamás – 3. hely
Horváthné Barinkai Zsuzsanna – 4. hely

Speciális éjszakai íjász párbaj
Horváth Tamás az aranydöntőben maradt alul
Horváthné Barinkai Zsuzsanna – 4. hely

30 célos (10 db történelmi, 10 db 3D, 10 db terep) verseny
Németh Réka Anna – arany
Horváth Tamás – 4.hely
Horváthné Barinkai Zsuzsanna – 7. hely

A kép a Hosszúhetényben megtartott versenyen készült. Fotó: ANYIE
Read previous post:
Close