full screen background image
Keresés
2019 január 27 - vasárnap
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Tizenhárom szekszárdi pincészet a Bordói November Nagykóstolón

Tizenhárom szekszárdi pincészet a Bordói November Nagykóstolón

2018.11.16. Hatvan magyarországi – közte tizenhárom szekszárdi – pincészet mintegy százötven bora mellett öt bordeaux-i birtok tételeivel is megismerkedhet a közönség Budapestben szombaton a Winelovers Bordói November Nagykóstolóján.

Magyarországon összesen hatezer hektáron termelik Bordeaux három kulcsfontosságú szőlőfajtáját: a cabernet sauvignont, a cabernet franc-t és a merlot-t. Ez a teljes kékszőlővel beültetett magyarországi terület több mint egyharmada, ami jól mutatja a fajták jelentőségét és népszerűségét mind termelői, mind fogyasztói oldalon – emlékeztetnek a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

A Szekszárdi borvidéket tizenhárom pincészet képviseli a rendezvényen. A borvidékről a Bodri Pincészet, Dúzsi Tamás és Családja Pincészete, a Fekete Borpince, a Frankos Borház, a Lajver Borbirtok, a Mikóczi Pincészet, a Schieber Pincészet, Sümegi Ákos, a Takler Borbirtok, a Tüske Pince és a Twickel Szőlőbirtok, valamint a Vesztergombi Pince és a Vida Családi Birtok lesz jelen kiállítóként.

Az idei Bordói November Nagykóstolón tíz magyar borvidék mutatja be bordói típusú fajtaborait és házasításait a rendezvény sétáló kóstolóján, a szervezők azonban további programokkal is készülnek. A Borkollégium három ingyenes előadásán borászok és borszakértők adnak kóstolóval egybekötött betekintést egy-egy témába.

Kadarka.net/MTI


Dúzsi Tamás Fekete Borpince Frankos Borház Lajver Borbirtok Mikóczi Pincészet Sümegi Ákos Twickel Szőlőbirtok Vida Borbirtok
ElőzőÚj parkolóhelyeket alakított ki az önkormányzat a Kadarka lakótelepen KövetkezőElkészültek a parkolók a Kadarka lakótelepen


Read previous post:
Elkészültek a parkolók a Kadarka lakótelepen

2018.11.16....

Nulla fok alá is csökkenhet a hőmérséklet Szekszárdon és környékén

2018.11.16....

Close