full screen background image
Keresés
2021 április 11 - vasárnap
  • :
  • :

Tizenhat szekszárdi borászat a 8. WinCE Budapest Wine Show-n

Tizenhat szekszárdi borászat a 8. WinCE Budapest Wine Show-n

2017.02.08. A nemzetközi borvilág számos kiemelkedő alakját hozza el mesterkurzusok előadóiként a 8. VinCE Budapest Wine Show, amelynek sétáló kóstolóján 160 válogatott kiállító több mint ezer borát ismerhetik meg a látogatók március 17. és 19. között a Corinthia Budapest Hotelben. A Szekszárdi borvidéket az idén tizenhat borászat képviseli a rendezvényen. 

A régió legnagyobb boreseménye szakmai nappal indul, így pénteken elsősorban a borászokat és szakmabelieket, szombaton és vasárnap a borkedvelőket várják – mondta el a rendezvény keddi budapesti sajtótájékoztatóján Jandrasics Borbála, a VinCE Magazin főszerkesztője és Peller Ágnes főszervező.

Mint emlékzetettek, a rendezvény az elmúlt 7 évben csaknem 30 Master of Wine-t (a borszakma egyik legmagasabb elérhető titulusa) vonultatott fel, és a borvilág legnagyobb neveit hozta el Budapestre.

A kiállítás mellett idén is ültetett mesterkurzusokon és workshopokon kóstolhatnak, tanulhatnak a borkedvelők, míg a sétáló kóstoló standjainál megismert borokat a VinCE PopUpWebstore online alkalmazás segítségével meg is lehet vásárolni.

A VinCE Budapest több mint 160 kiállító és 200 borkereskedő, valamint újságírók, bloggerek, HoReCa szakemberek találkozóhelye, amely platformot kíván létrehozni a hazai termelők növekedési lehetőségeinek támogatása érdekében – hangsúlyozta Jandrasics Borbála. Mint hozzátette, a rendezvény során harmadik alkalommal adják át a VinCE Awards díjakat.

A Szekszárdi borvidékről összesen tizenhat borászat lesz jelen az idei VinCE-n. A vincebudapest.hu oldal információi alapján a látogatók Szekszárdról, a Bodri Pincészet, az Eszterbauer Borászat, a Fritz Borház, a Heimann Családi Birtok, a Mészáros Pál Borház és Pince, a Németh János Pincészet, a Pastor Pince, a Sárosdi Pince, a Schieber Pincészet, a Sebestyén Pince, a Szeleshát Szőlőbirtok, a Szent Gaál Kastély és Borház, a Takler Borbirtok, illetve a Tüske Pince, és a Twickel Szőlőbirtok, valamint a Vida Családi Borbirtok borait kóstolhatják meg.

A mesterkurzusok előadói közül kiemelte mások mellett a Roederer champagne-ház pincemesterét, Jean-Baptiste Lécaillont, míg a Taittinger-től Clovis Taittinger exportigazgató tart mesterkurzust, és előad a legnevesebb spanyol borász, Miguel Torres is, akit évek munkájába telt megnyerni – árulták el a szervezők.

A VinCE Budapesten szintén mesterkurzust tartó Fiona Beckettet a bor-étel párosítások királynőjeként tisztelik Nagy-Britanniában, az Elnökök és uralkodók borai című masterclasson pedig a tervek szerint kóstolni lehet Donald Trump virginiai borászatából érkező tételeket is.

A VinCE Budapest részletes programja és kiállítói listája a vincebudapest.hu honlapon érhető el – kattintson!

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close