full screen background image
Keresés
2021 január 20 - szerda
  • :
  • :

Tizenhat tűzesethez vonultak a Tolna megyei tűzoltók a hosszú hétvégén

Tizenhat tűzesethez vonultak a Tolna megyei tűzoltók a hosszú hétvégén

2018.05.02. Tizenhat tűzeset és hat műszaki mentés adott munkát a Tolna megyei tűzoltóknak az elmúlt öt nap során – közölte szerdán a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Tűzesetek

Lakóházakat is veszélyeztetett a mintegy száz négyzetméteren lángoló nádas Sárpilisen a főút mellett még pénteken. A lángokat a szekszárdi hivatásos tűzoltók fékezték meg.

Szombaton két esethez riasztották a paksi hivatásos tűzoltókat. Fél hektáron avar, gaz, erdő aljnövényzete égett a Sudár utcában, amit a város tűzoltói egy sugárral és kézi szerszámokkal fékeztek meg. A Cecei úton egy családi ház kertjében trágyatároló és a mellette lévő farakás kapott lángra. A tűz gépeket veszélyeztetett. A paksi tűzoltók két sugarat és kézi szerszámokat használtak a lángok megfékezéséhez.

Mözsön kerti hulladékot égettek szombaton, itt végül nem került sor tűzoltói beavatkozásra, a terület tulajdonosa eloltotta a tüzet.

Szekszárdon a Lisztesvölgyben szemét, gaz, akácerdő aljnövényzete kapott lángra. A területet gépjárműfecskendővel nem tudták megközelíteni, ezért kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel, gyalogosan közelítették meg a helyszínt a város hivatásos tűzoltói.

Vasárnap Kocsolán egy családi ház udvarán a tulajdonos fa bútorokat égetett. A lángok a szomszéd házát veszélyeztették. A dombóvári hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották a tüzet, személyi sérülés, anyagi kár nem keletkezett.

Tolnán egy családi ház udvarán kerti hulladék égett. A ház tulajdonosa nem tartózkodott otthon, ezért a lángokat a tolnai önkormányzati tűzoltók fékezték meg.

Kézi szerszámokkal oltották el a tüzet Izmény közelében, ahol mintegy két hektáron lángolt a gaz és az avar. A lángok megfékezéséhez a bonyhádi, komlói és szekszárdi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre.

Nem az önkormányzati rendeletben előírt időpontban égették a kerti hulladékot Gyulajon vasárnap késő este. A tüzet a dombóvári hivatásos tűzoltók oltották el.

Tizenegy személyautó és egy pótkocsi kapott lángra egy telephelyen Szekszárdon a Keselyűsi úton. A lángokat a szekszárdi hivatásos tűzoltók fékezték meg. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat káreseti helyszíni szemlét végzett. A tűz pontos okát tűzvizsgálati eljárás során fogják megállapítani.

Háromszáz körbálából álló szalmakazal közepén gyulladt ki mintegy negyven szalmabála Regölyben egy szarvasmarha telepen hétfő reggel. A kazlat egy erőgép segítségével megbontották, a lángokat a dombóvári hivatásos és a tamási önkormányzati tűzoltók fékezték meg.

Nagyméretű szalmabálák égtek Bátaszéken hétfő délelőtt a Vörösmarty utca végén. A bátaszéki önkormányzati és a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották a tűzesethez, akik három sugárral fékezték meg a lángokat. A még menthető bálákat egy erőgéppel elszállították a tűz közeléből. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat káreseti helyszíni szemlét végzett.

Növényi és háztartási hulladékot égettek egy családi ház hátsó udvarán Dombóváron az Erzsébet utcában . A dombóvári hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Nagyberkiben egy családi ház udvarán felhalmozott háztartási berendezéseket, gumikat égetett a tulajdonos hétfő késő este. Az udvarba való bejutáshoz rendőri segítségre volt szükség, mivel a tulajdonos nem akarta beengedni a lángok megfékezésére riasztott tűzoltókat, akik végül egy sugár segítségével oltották el a tüzet.

Egy sorházi lakás előszobájának tetőszerkezet égett öt négyzetméteren Szekszárdon a Halasi Andor utcában kedd hajnalban. A tűz az épület többi részét nem érintette, a falak kormozódtak. A szekszárdi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók az épületet elhagyták, eközben egy gyermek könnyű sérüléseket szenvedett, a mentősök a helyszínen ellátták, majd megfigyelésre kórházba szállították. A tűzoltók két sugár és kézi szerszámok segítségével fékezték meg a lángokat, oltás közben egy gázpalackot is kihoztak az épületből. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Avar, gaz égett mintegy ötezer négyzetméteren Bonyhádon a Bethlen Gábor utcában kedd délután. Kiérkezéskor már csak kis területen pusztítottak a lángok, így a tüzet kézi szerszámokkal es két gyorsbeavatkozóval fékezték meg a bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltók.

Műszaki mentések

Vizet szivattyúztak a szekszárdi hivatásos tűzoltók szombat délelőtt Őcsényben, ahol egy családi ház alagsorában kazánt veszélyeztetett a felgyülemlett víz.

Négy személyautó ütközött Alsónyéken az 55-ös út 119-es kilométerénél vasárnap délelőtt. A járműveket a bátaszéki önkormányzati tűzoltók áramtalanították, majd a rendőrségi helyszínelést követően eltávolították az útról. A balesetben egy ember sérült meg könnyebben, akit a mentősök kórházba szállítottak.

Családi ház kertjébe hajtott egy személyautó Sásd Rózsa utcájában vasárnap késő este. A balesetben senki nem sérült meg, a dombóvári hivatásos tűzoltók áramtalanítást végeztek.

Forgalmat veszélyeztető nagyméretű faág eltávolításához riasztották a dombóvári hivatásos tűzoltókat hétfő délelőtt Kocsolára, amit láncfűrész segítségével távolítottak el.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close