full screen background image
Keresés
2021 március 1 - hétfő
  • :
  • :

Tizenhét Tolna megyei család mérte össze tudását Szekszárdon

Tizenhét Tolna megyei család mérte össze tudását Szekszárdon

2019.06.01. Szekszárdon rendezték meg szombaton a Közlekedik a család közlekedésbiztonsági vetélkedő területi fordulóját.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága 2019-ben nyolcadik alkalommal szervezi meg a Közlekedik a család közlekedésbiztonsági vetélkedőt, amelynek célja, hogy felhívja az állampolgárok figyelmét a körültekintő, megfontolt és példamutató közúti közlekedési magatartás fontosságára, közösségnevelő hatására. A versenyen olyan gyermekes családok vehettek részt, ahol legalább az egyik szülőnek van érvényes B-kategóriás vezetői engedélye, a gyerekek életkora pedig 6 és 17 év között van.

A verseny Tolna megyei döntőjét 2019. június 1-jén rendezték meg Szekszárdon. A családok kerékpáros- és autós ügyességi pályán mutatták meg tudásukat, továbbá KRESZ ismereteikről is számot adtak – tájékoztatott a  Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A versenyzők bűnmegelőzési-, katasztrófavédelmi- és egészségügyi totót is kitöltöttek. A család legalább két tagjának – egy gyerek és egy felnőtt – a szabályos újraélesztést is be kellett mutatnia. A résztvevők játékos feladatokat is megoldottak a részegséget szimuláló szemüvegben.

A vetélkedőre 17 Tolna megyei család jelentkezett, akik közül a győztes a dunaszentgyörgyi Komlósi család lett, második helyen a bonyhádi Noé család, míg a harmadikon a tolnai Fazekas család végzett.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close