full screen background image
Keresés
2019 május 31 - péntek
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Tizenhét Tolna megyei településen irtják a szúnyogokat

Tizenhét Tolna megyei településen irtják a szúnyogokat

2018.07.31. Ezen a héten 228, közte 17 Tolna megyei településen és nyolc budapesti kerületben zajlik majd szúnyoggyérítés, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi. A szakemberek összesen 64 ezer hektárt terveznek kezelni.

Tolna megyében összesen 17 településen gyérítik a vérszívókat légi és földi kémiai eljárással. A Katasztrófavédelem honlapján fellelhető információk szerint Tolnában az alábbi településeken irtják a szúnyogokat: Alsónána, Alsónyék, Bátaszék, Döbrököz, Dombóvár, Gyulaj, Harc, Kölesd, Kurd, Lápafő, Medina, Sióagárd, Szálka, Szedres, Szekszárd, Tengelic, Zomba.

A katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés 15 hete zajlik, eddig 968 települést és Budapest kilenc kerületét érintette, összesen 536 ezer hektáron permeteztek a szakemberek.

A www.katasztrofavedelem.hu oldalon elérhető a szúnyoggyérítés heti programja, vagyis az, hogy melyik településen, melyik napon permeteznek. Az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

Forrás: katasztrofavedelem.hu. Fotó: Kadarka.net


Alsónána Alsónyék Döbrököz Gyulaj Kurd Lápafő Medina Sióagárd Tengelic Zomba


Read previous post:
Megyei Polgárőr Nap

2018.07.31....

Close