full screen background image
Keresés
2021 május 14 - péntek
  • :
  • :

Tizenkét kilométer út épül a Szekszárdi borvidéken

Tizenkét kilométer út épül a Szekszárdi borvidéken

2017.03.22. Összesen 1,2 milliárd forintos beruházással 12 kilométer hosszan épül szilárd burkolatú út a Szekszárdi borvidéken, ebből több mint kilenc kilométer már elkészült – közölte Szekszárd polgármestere az MTI-vel.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) elmondta: a fejlesztést a hárommilliárd forint értékű Mérey Mihály infrastruktúra-fejlesztő program keretében végzik el, a Duna Aszfalt Kft. kivitelezésében, szekszárdi alvállalkozókkal.

A polgármester hozzátette: a történelmi borvidéken jelentős útszakaszokat kell még szilárd burkolattal ellátni, amire minden évben több tízmillió forintot tervez fordítani az önkormányzat. Az útépítések célja, hogy időjárástól függetlenül megközelíthetőek legyenek a szőlőterületen fekvő présházak, pincék.

A mostani beruházásnak köszönhetően a 930 hektáros Szekszárdi borvidék útjainak 30 százalékát borítja új vagy felújított vápás vízelvezető, így közel ezer szőlőbirtok közelíthető meg könnyebben. A beruházásnak meliorációs szerepe is van, mivel szilárd burkolattal látták el azokat a földutakat, amelyeket a nyári esőzések gyakran elmostak.

A már elkészült 9588 méternyi betonvápás vízelvezető a borvidéki úthálózat 16 szakaszán épült meg, többek között a Tóth-, a Baranya-, a Csötönyi-, a Lisztes völgyben, Hidaspetrén és a Csacska szurdokban. A kivitelezés második ütemében a Csötönyi völgyben, a Szőke szurdikban és a Bodzás dűlőben további 2,6 kilométert látnak el burkolattal.

A képen Ács Rezső a borvidéki utakat ábrázoló térképpel. Fotó: Kadarka.net

MTI
Read previous post:
Close