full screen background image
Keresés
2021 november 23 - kedd
  • :
  • :

Tizenkét szekszárdi pincészet a 10. Borjour Magnumon

Tizenkét szekszárdi pincészet a 10. Borjour Magnumon

2019.02.13. Minden eddiginél több, összesen 235 – közte 12 szekszárdi és 3 tolnai – borászat több mint 1000 bora közül választhatnak a 10. Borjour Magnum látogatói szombaton a Millenáris park csarnokaiban; a legnagyobb magyarországi beltéri borkóstoló programjában immár mesterkurzusok is helyet kapnak.

A rendezvény az eddiginél is nagyobb területen, a Millenáris B, C és D épületében várja a vendégeket – közölték az MTI-vel a szervezők. Mint hangsúlyozták, a rendezvény a legnagyobb magyarországi borbemutató. A sétáló kóstolón Tokajtól Zaláig szinte minden hazai borvidék képviselteti magát, de számos határon túli magyar pincészet is részt vesz a Borjour Magnumon.

A 220 magyar borászat mellé 15 külföldi pincészet is érkezik, így olasz, spanyol, osztrák, horvát, szlovén és montenegrói borokat is kóstolhatnak a látogatók.

A Szekszárdi borvidékről a Bodri Pincészet, a Ferenczi Szőlőbirtok, Dúzsi Tamás Pincéje, a Fekete Borpince, a Lajvér Borbirtok, a Sebestyén Pince, a Szeleshát Birtok, a Szent Gaál Kastély és Borház, a Tüske Pince, valamint a Twickel Szőlőbirtok, illetve a Vesztergombi Pince és a Vida Családi Borbirtok lesz jelen a rendezvényen.

A Tolnai borvidéket  a Grál Borpince, Mayer Péter Antal és a Tűzkő Birtok képviseli.

Az idei rendezvény újdonsága, hogy a Millenáris felújított D épületében Fiáth Attila borakadémikus tart mesterkurzust a champagne-i pezsgőstílusokról és a magnum palackokról.

A rendezvény kiállítói listája és programjai itt érhetők el – kattintson!

Kadarka.net/MTI

 

 
Read previous post:
Close