full screen background image
Keresés
2021 november 22 - hétfő
  • :
  • :

Tizenkétszer vonultak a tűzoltók szombat délig Tolnában

Tizenkétszer vonultak a tűzoltók szombat délig Tolnában

2016.07.16. Tizenkétszer vonultak a Tolna megyei tűzoltók szombat délig a leesett nagy mennyiségű csapadék és viharos szél miatt.

A tűzoltóknak kidőlt fák és leszakadt faágak miatt kellett beavatkozniuk Szekszárdon, Tolnán, Bonyhádon, Hőgyészen és Tamásiban. Kurdon a felgyülemlett esővíz miatt volt szükség vízszivattyúzásra – tudta meg a Kadarka.net dr. Ackermann Zsuzsannától, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetőjétől.

A katasztrófavédelem az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasolja, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását, melynek segítségével a felhasználók azonnali, gyors és naprakész információhoz juthatnak a meteorológiai helyzetről, az útviszonyokról és az aktuális tűzoltói beavatkozásokról.

Mint azt megírtuk, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) pénteken harmadfokú riasztást adott ki több megye, közte Tolna területére. A tegnapi figyelmeztetés szerint huszonnégy óra alatt akár több mint 50 milliméter csapadék hullhat. Jelenleg másodfokú figyelmeztetés van érvényben, mely szerint huszonnégy óra alatt több mint 30 milliméter eső eshet. A viharos, akár 70 km/órás széllökések miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Tolna területére.

Az aktuális veszélyjelzéseket itt találja – kattintson!

Az Időkép meteorológiai portál csapadéktérképe szerint délután két óráig Závodon 51-, Bonyhádon 45-, Szekszárdon pedig 46 milliméter eső esett. Ezzel Tolna az egyik megye, ahol a legtöbb csapadék lehullott. Sok eső esett Bács-Kiskun megye nyugati és keleti részén, illetve Csongrád megyében, Békés megye nyugati-, és Baranya megye déli részén.

A képen Szekszárd. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close