full screen background image
Keresés
2019 június 18 - kedd
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Tizennégy ittas járművezetőt szűrtek ki Tolnában

Tizennégy ittas járművezetőt szűrtek ki Tolnában

2019.06.12. Az ittas és bódult közlekedők kiszűrésére tartott kiemelt ellenőrzést a rendőrség június 3. és 9. között.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának éves terve alapján került sor Magyarországon 2019. június 3. és 9. között a TISPOL Drugs & Alcohol elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzésre. Az európai kampány ezúttal kifejezetten az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére irányult – közölte a  Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tolna megyében Pünkösd hetében szintén fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak az egyenruhások. Az akcióban a rendőrök összesen 1576 járművezetőt ellenőriztek, akik közül 14 személynél jelzett pozitív értéket a szonda. Öt járművezetővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök, kilenc személlyel szemben pedig büntetőeljárást kezdeményeztek ittas állapotban történő járművezetés gyanúja miatt.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a hirtelen jött nagy kánikulában még a szokásosnál is óvatosabban és körültekintőbben közlekedjenek, hiszen a meleg hatására tompulhatnak a reflexek, az ember fáradékonyabbá válhat. Amennyiben úgy érzi, hogy nem tud kellőképpen figyelni a vezetésre, néhány percre álljon meg, hűsítse le magát, s úgy folytassa útját.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close