full screen background image
Keresés
2021 január 23 - szombat
  • :
  • :

Tizenötezer látogatója volt a Szekszárdi Műjégpályának

Tizenötezer látogatója volt a Szekszárdi Műjégpályának

2017.03.04. A rövidebb szezon ellenére is mintegy 15 ezer látogatója volt a Szekszárdi Műjégpályának, mely pénteken zárta az idényt.

A szezon azért volt rövidebb és kezdődött ezúttal csak december 17-én, mert egy teljesen új, a jégkorong szövetség szabályainak minden tekintetben megfelelő palánkot kapott a pálya, melynek területe így 40 négyzetméterrel nagyobb lett – utalt vissza a helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatón Csillag Balázs, a Szekszárdi Sportközpont igazgatója.

Mint mondta, a tizenötezres látogatószám – melyben benne foglaltatik az 2600 diák is, akik ingyen léphettek a pályára – nemcsak időarányosan jobb, de általánosságban is magasabb, mint a korábbi években. A látogatószám azért is volt meglepő, mert előzetesen úgy vélték, ha befagynak a természetes vizek, akkor kevesebben keresik fel a pályát. Ám ennek éppen az ellenkezőjét tapasztalták – tudatta Csillag Balázs. Az igazgató szerint feltehetőleg még többen megkedvelték a korcsolyázást, illetve inkább a műjégpályát választották, mint a szabad vizek jegén történő korcsolyázást, mely kockázatokat rejt magában.

Csillag Balázs a műjégpályánál tartott pénteki sajtótájékoztatón. Fotó: Kadarka.net

Emellett a szolgáltatások számának és színvonalának emelést jelölte meg másik lehetséges okként arra vonatkozóan, hogy miért volt ilyen sok vendégük. Nemcsak a palánk lett új, de a korcsolyázás elsajátítását segítő pingvinekkel, ingyenes Wi-fi szolgáltatással és 170 pár teljesen új korcsolyával várták a látogatókat. Csillag Balázs szerint egyébként jó döntés volt saját kézbe venni a kölcsönzést, a vendégek örültek az új korcsolyáknak.

Az igazgató zárásként azt is megosztotta, hogy sikeresek voltak rendezvényeik, a Jégdisco, a Jégpályák Éjszakája és a Jégfarsang is. Utóbbin a korábbinál többen jelentek meg jelmezben, főként persze olyanban, mely nem akadályozta őket a mozgásban.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close