full screen background image
Keresés
2021 október 18 - hétfő
  • :
  • :

Tízmilliárdos nettó árbevételt ért el a bonyhádi autóipari beszállító

Tízmilliárdos nettó árbevételt ért el a bonyhádi autóipari beszállító

2020.02.08. Jelentősen, mintegy 30 százalékkal növelte árbevételét tavaly a bőrbevonatú autóalkatrészeket gyártó bonyhádi Schäfer-Oesterle Kft. – közölte a cég francia tulajdonosa az MTI-vel.

A társaság a GMD-csoport tájékoztatása szerint a 2018-as 7,8 milliárd forint után 2019-ben 31 millió euró – körülbelül tízmilliárd forint – nettó árbevételt ért el, a tavalyi adózott eredményről – ami 2018-ban 437 millió forint volt – nem közöltek adatot.

A tavalyi növekedés összefügg azzal, hogy a prémium kategóriájú gépkocsik bőrbevonatú beltéri alkatrészeit előállító bonyhádi üzemhez került a Lamborghini Urus ajtópaneleinek gyártása, amelyhez új üzemcsarnokot építettek; a gyárat naponta 88 ajtópanel hagyja el. A projekthez száz munkavállalót vettek fel, a cég 550 fős létszámával jelenleg Bonyhád legnagyobb foglalkoztatója – tették hozzá.

A kft. 2018. novemberben került a francia cégcsoport százszázalékos tulajdonába, miután 2017-ben a korábbi többségi tulajdonos, német Schäfer-Oesterle GmbH ellen csődeljárás indult. A cég 2018-as mérlegbeszámolójában azt írta, az eljárás keretében a társaság a GmbH-tól 2,1 milliárd forint transzferár-korrekciós bevételhez jutott.

A 2005-ben alapított magyar kft. tulajdonosa a világszerte 8000 főnek munkát adó GMD-csoport műanyag- és bőrüzletágát képviselő Eurostyle System, amelynek 370 millió euró az éves árbevétele, és 3000 embert foglalkoztat. Tájékoztatása szerint azt várják, hogy az elkövetkező öt évben 40 millió euróval nő a kft. nettó árbevétele.

Fotó: Botár Gergely – kormany.hu

MTI
Read previous post:
Close