full screen background image
Keresés
2018 december 16 - vasárnap
  • :
  • :

Több ezer diákot várnak a kiürítési gyakorlatra

Több ezer diákot várnak a kiürítési gyakorlatra

2016.04.09. Több ezer diák bevonásával nagyszabású kiürítési gyakorlatot tart a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Ferencvárosi Torna Club Zrt. Groupama Arénájában április 26-án. A rendezvény részleteiről az igazgatóság vezetője és polgári védelmi főfelügyelője tájékoztatta a közösségi szolgálatban érintett iskolák képviselőit.

2018hirdetés

A sajtótájékoztatón Varga Ferenc tű. dandártábornok, fővárosi katasztrófavédelmi igazgató elmondta, az esemény kettős célt szolgál: egyrészt 2013 óta jogszabály írja elő, hogy csak az a középiskolás diák érettségizhet, aki ötvenórányi közösségi szolgálatot teljesített. Ezt az időt a tanulók a katasztrófavédelemnél is eltölthetik, közben megismerkedhetnek a testület munkájával, valamint a biztonságos életvitelhez szükséges ismereteket szerezhetnek. Az esemény másik célja a tömegrendezvények biztonságos lebonyolítása, mondta az igazgató, ezt gyakorolják a résztvevők az áprilisi rendezvényen.

Elhangzott, a tanulók egy kiemelten fontos, ugyanakkor szórakoztató programsorozat keretében teljesíthetik a közösségi szolgálat néhány óráját. A létesítmény befogadóképessége lehetővé teszi, hogy a gyakorlaton az ország bármely pontjáról érkező közösségi szolgálatos diákot fogadni tudják. Annak érdekében, hogy a gyakorlat előtti órák hasznosan teljenek, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság több programmal segíti az érdeklődők oktatását. A statikus bemutatók, a tömegrendezvények kiürítési tervének ismertetése mellett az Országos Mentőszolgálat újraélesztési gyakorlattal készül, ebbe száz embert akarnak bevonni, de katonai bemutató is színesíti a rendezvényt. A mentőszervezetek gyakorlatain kívül a szerencsés diákok a Ferencvárosi Torna Club focistáival vehetnek részt egy bemutató edzésen. A rendezvényen fellép a Wellhello együttes.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a http://kozossegiszolgalat.katasztrofavedelem.hu/ címen lehet.

Fotó: Csontos Ferenc Zoltán/FKI

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close