full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Több ezren ragadtak hangszert az egyedülálló programon Szekszárdon

Több ezren ragadtak hangszert az egyedülálló programon Szekszárdon

2018.04.28. Különlegességéhez mérten rengeteg érdeklődőt vonzott a Hangszert a kézbe elnevezésű program, melyet április 24. és 28. között rendeztek meg a Babits Mihály Kulturális Központban. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a zenélés fontosságára.

Rengeteg különböző hangszert és eszközt próbálhattak ki az érdeklődők a Hangszert a kézbe elnevezésű programban a Babits Mihály Kulturális Központban. A 350 négyzetméteren elterülő interaktív kiállításon a klasszikus, a népzenei és a könnyűzenei hangszerek, mellett modern elektronikus eszközök kipróbálására is lehetőség nyílt teljesen ingyen.

Emellett rendhagyó énekórákat is tartottak. Ezek egy része interaktív volt, a zeneírásba, dalszerzésbe is bevonták a gyermekeket, illetve minden érdeklődőt.Ezen túlmenően a program részeként magas szintű előadásokat tartottak, melyeken a különféle hangszercsoportokat mutatták be.

Zsikó Zoltán a kulturális központ ügyvezető igazgatója elmondta, a központ és a KLIK közösen delegálta a diákságot az egyedülálló programra, mely lehetőséget teremtett a gyermekeknek, fiataloknak, hogy kézbe vegyék és kipróbálják a hangszereket, ami által élményt és tudást szerezhettek. A rendezvénysorozatra a szekszárdi iskolák tanulói mellett szép számban látogattak el a környező települések iskolái, diákjai is. A tanulók nem csak a hangszereket próbálták ki, de a program részeként megtartott  rendhagyó énekórákon és előadásokon is részt vettek.

Az ötnapos rendezvénysorozaton több ezren vettek részt és ragadtak hangszert – tájékoztatott az ügyvezető igazgató. Zsikó Zoltán egyfajta mérföldkőnek nevezte a programot a szekszárdi rendezvények tekintetében. Mint fogalmazott: valódi unikum és hatalmas siker volt ez a program.

A programot beharangozó korábbi sajtótájékoztatón elhangzott: bizonyított, hogy azoknak a gyermekeknek, akik játszanak valamilyen hangszeren, vagy énekelnek, fejlődik a problémamegoldó képessége, egészségesebbek és a tanulás terén is jobban teljesítenek, a humán, és a reál tárgyak, valamint az élet egyéb területein is. Ezen túlmenően, míg a gyermekek által is sokat használt okos eszközök, mint a mobiltelefon és a tablet elmagányosítják az embert, addig a zenélés, éneklés társas program, mely közösséget kovácsol

A Hangszert a kézbe program tavaly februárban indult, a páratlan zenei kiállítást – a szekszárdit megelőzően – tizenhat megyeszékhelyen összesen mintegy 47 ezer ember kereste fel.

A képek péntek délután készültek. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close