full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Több ezren szedték a szemetet Szekszárd közterületein

Több ezren szedték a szemetet Szekszárd közterületein

2018.03.23. A polgárok összefogásával tisztultak meg a közterületek pénteken a városban, ahol az önkormányzat negyedik alkalommal hirdette meg a Tavaszi Nagytakarítás Szekszárdon elnevezésű hulladékgyűjtési akciót.

A IV. Tavaszi Nagytakarítás Szekszárdon nevű akcióra mintegy kétezernyolcszázan regisztráltak előzetesen az önkormányzatnál – mondta el péntek délelőtt Ács Rezső, Szekszárd polgármestere az Baka István Általános Iskolánál, melynek diákjai és pedagógusai szintén csatlakoztak a szemétszedéshez.

Csak a Baka István iskolából közel hatszázan vettek részt az akcióban.

Az előzetes regisztrációk magas számát tekintve megvalósulni látszik, hogy az idei tavaszi nagytakarításhoz az előző évinél is többen csatlakoznak. Az akciót nem is lehetett volna jobban időzíteni, hiszen annak köszönhetően a szekszárdiak egy tiszta városban ünnepelhetik meg a húsvétot – tudatta Ács Rezső. Hozzátette, most, hogy elolvadt a hó, látni lehet, hogy akad mit eltakarítani.

Ács Rezső az akció előtt tartott sajtótájékoztatón, mögötte a Baka iskola diákjai és pedagógusai. Fotó: Kadarka.net

Mint azt a városvezető emlékeztetett, a tavalyi szemétszedési akció alkalmával összesen négy tonna szemetet gyűjtöttek össze a segítőkész polgárok. A városvezető úgy véli, hogy mivel az idén többen regisztráltak előzetesen, ezért az idén feltehetőleg több közterület tisztulhat meg az eldobált hulladéktól.

Egyben azt kérte, hogy mindenki vigyázzon a tisztaságra az év hátralevő részében. Mint zárásként elmondta, a városban az elmúlt években nagy számban helyeztek ki hulladékgyűjtő edényeket, ezzel is elősegítve a tisztaság fenntartását.

Mint azt már megírtuk az akcióhoz rendszeresen csatlakoznak a különféle vállalkozások, önkormányzati dolgozók, cégek, intézmények, óvodák, iskolák, a katasztrófavédelem és a kormányhivatal.

A szemetet összesen huszonöt előre kijelölt ponton gyűjtötték, a szemétszedéshez szükséges kesztyűket és zsákokat az idén is a város biztosította. Azok, akik előzetesen regisztráltak az akcióra, belépőjegyet nyerhetnek a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdőbe.

Aki pedig a IV. Tavaszi Nagytakarítás napján elvitte az általa szelektíven összegyűjtött hulladékot a Damjanich utcai lakossági hulladékudvarba, azok virágpalántákat kaptak az Alisca Terrától. Hogy ki mennyi palántát vehetett át, az a leszállított hulladék mennyiségétől függött.

Kapcsolódó cikk:
Tavaszi Nagytakarítás Szekszárdon: segítsen megtisztítani a várost!

A képeken a Baka István iskola diákjai. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close