full screen background image
Keresés
2021 május 6 - csütörtök
  • :
  • :

Több jogsértést is feltárt a háromnapos közlekedésbiztonsági ellenőrzés Tolnában

Több jogsértést is feltárt a háromnapos közlekedésbiztonsági ellenőrzés Tolnában

2017.10.12. Több jogsértést is feltárt a rendőrség a hétfő és szerda között megtartott Truck & Bus elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzés alkalmával Tolna megyében.

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján került sor Tolnában az országos Truck & Bus elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzés végrehajtására október 9. és 11. között – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A háromnapos akció során Tolna megye közútjain több jogsértést is feltártak az egyenruhások. Négy tehergépkocsi vezetője nem tartotta be a vezetési idővel kapcsolatos szabályokat. A rendőrök más jogsértések miatt 19 járművezetővel szemben helyszíni bírságot, 5 személlyel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki. Az intézkedések kapcsán 13 szabálysértési eljárás indult, egy esetben büntető feljelentést tettek az intézkedők, valamint 5 alkalommal figyelmeztetésben részesítették a szabálytalankodókat.

A fokozott ellenőrzés fő célja a tehergépjárművek, menetrenden kívüli különjárati autóbuszok járművezetőinek vezetési és pihenőidejére, járművekbe épített analóg és digitális menetíró készülékek, járműfedélzeti és digitális kártya adatainak, ADR engedélyek, kísérő okmányok, menetlevelek, fuvarlevelek, szállítási tevékenységhez kapcsolódó hatósági engedélyek ellenőrzése volt a közlekedésbiztonság javítása érdekében.

Illusztráció: ORFK
Read previous post:
Close