full screen background image
Keresés
2020 augusztus 12 - szerda
  • :
  • :

Több milliárd forintból fejlődik, épül Bonyhád

Több milliárd forintból fejlődik, épül Bonyhád

2017.10.08. Huszonkét napirendi pontot tárgyalt csütörtöki  soros ülésén a bonyhádi közgyűlés. 

Az október 5-i tanácskozásukon egy perces néma felállással emlékeztek a bonyhádi városvezetők Papp Zoltánra, a képviselő-testület egykori tagjára, aki életének 61. évében elhunyt. Ezt követően vette sorra a grémium azt a 22 napirendi pontot, amelyekről a nyílt ülésen határoztak.

Az elmúlt ülés óta végzett munkáról szóló beszámolónál többek között előkerült a szeptember 30-i Richter Egészségváros rendezvény, amit Markovics Mihályné képviselő fontosnak és sikeresnek nevezett, megköszönve a lehetőséget Filóné Ferencz Ibolyának, hogy közbenjárásával Bonyhádon is megvalósulhatott a helyi kórházat támogató, karitatív program. A város polgármestere is megerősítette, hogy országos kitekintésben is eredményesnek bizonyult az esemény, hiszen a bonyhádi és a völgységi emberek összefogásának révén közel 8,4 millió forint támogatás gyűlt össze, amivel – lakosságszám-arányosan – a második helyet foglalják el a sorozat eddigi állomásainak rangsorában.

Szintén döntöttek a képviselők a sportcsarnok kivitelezést végző Bátépker Kft.-vel kötött vállalkozói szerződés módosításáról, amit a műszaki ellenőr által is jóváhagyott pótmunkák elvégzése indokolt.

– Mindenki érzi a sportcsarnok hiányát, hiszen hétfőtől vasárnapig kihasználtan működik. Ugyanakkor az a legfontosabb szempont, hogy olyan korrekt, pontos kivitelezés készüljön, ami lehetővé teszi egy olyan létesítmény megépítését, ami várhatóan évtizedekig szolgálja a helyi és a térségben élő lakosságot – indokolta a döntést Filóné Ferencz Ibolya. Az elfogadott módosítás értelmében a vállalkozói szerződés határidejét idén októberről 2018. január 31-re módosította a képviselő-testület.

Az Integrált Településfejlesztési Stratégia állásáról szóló előterjesztést is a nyílt ülésen tárgyalta a grémium. Dr. Puskásné dr. Szeghy Petra jegyző ennek tartalmát ismertetve egyebek mellett kifejtette, az elfogadott ITS 2020-ig határozza meg az középtávú átfogó és városi szintű tematikus célokat, valamint ezek megvalósítását szolgáló programok, intézkedések körét és a megvalósítás eszközeit. Elengedhetetlen a város eredményes fejlesztéseinek, pályázati forrásainak összehangolása céljából.

A tematikus célokat az alább részletezett megkezdett vagy befejezett kulcs-, hálózatos- akcióterületi-, és egyéb projektek hivatottak megvalósítani. Ezen célok egyes projektjei az ITS 2015-ös elfogadását követően 2016-ban és 2017-ben kezdődtek, vagy valósultak meg.

Bonyhád 2014–2020 közötti időszakra vonatkozó kulcsprojektjeiről a bonyhad.hu oldalon olvashat – kattintson!

Forrás/fotó: bonyhad.hu – Vizin B.
Read previous post:
Close