full screen background image
Keresés
2019 augusztus 17 - szombat
  • :
  • :

Több mint 1,8 milliárd forint értékben fejleszt az idén az E.ON Tolnában

Több mint 1,8 milliárd forint értékben fejleszt az idén az E.ON Tolnában

2017.05.16. Több mint 1,8 milliárd forintot fordít az áram- és gázhálózat karbantartására, illetve fejlesztésére az idén az E.ON Szekszárdon és Tolna megyében.

A hálózat karbantartása az eszközök véges élettartama miatt, a fejlesztésre pedig azért van szükség, mert újabban egyre több az igény a bővítésre. Emellett a karbantartás és fejlesztés az élet- és vagyonbiztonság, valamint az üzembiztonság megóvása miatt kiemelten fontos – mondta el hétfőn sajtótájékoztatón Gelencsér Lajos, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, a munkálatok esetenként útlezárással, üzemszünettel járhatnak.

A gáz-, illetve elektromos hálózat tervezett karbantartásáról és fejlesztéséről a szekszárdi önkormányzat és az E.ON egyeztetéseket folytat annak érdekében, hogy a munkálatok a lehető legkisebb fennakadást okozzák a mindennapi életben. A munkálatok kellemetlenséggel járhatnak, az önkormányzat törekszik arra, hogy ezek elvégzésének időpontjáról értesítse a lakosságot – tudatta Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Mint azt hozzáfűzte, a lakosság és az újonnan a városba települő cégek miatt is növekszik az igény a hálózat bővítésére.

A polgármester elmondta azt is, hogy a város és az E.ON kapcsolata kiváló. Igyekeznek a különböző munkákat, fejlesztéseket a jövőben még inkább összehangolva elvégezni. Valamint tudatta, az E.ON a szekszárdi rendezvények támogatásával is növeli társadalmi szerepvállalását a megyeszékhelyen.

A gázhálózat rekonstrukciójára és fejlesztésére összesen 500 millió forintot fordít az idén az E.ON – tájékoztatott Horváth György, az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. szekszárdi üzemének vezetője. Elzáró szerelvények rekonstrukcióját végzik el négy helyen Szekszárdon a nyáron, leágazó vezetékeket cserélnek a Kőrösi utcában, valamint Bátaszéken, a Budai utcában és a Perczel utcában. Gázvezeték rekonstrukciója történik meg Őcsényben és Decsen.

A munkálatok út- és járdabontással is járnak majd, a leginkább Szekszárdon, a Kőrösi utcában lesz majd a lakosság által érzékelhető a munka, melynek időpontjáról még egyeztetnek az önkormányzattal – tudtuk meg Horváth Györgytől.

A Tolnatej Zrt. szekszárdi, Keselyűsi úton található üzemének a jövőben egy megawattal nő az áramigénye, illetve a Samsonite a város területén hamarosan átadásra kerülő új üzemének energiaigénye miatt is szükség van a fejlesztésekre – tájékoztatott Kincses Endre, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. szekszárdi üzemének vezetője.

A vállalatcsoport Tolna megyében 4000 km hosszú áram-, és 2000 km gázhálózati vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, ebből 385,
illetve 150 km Szekszárdon működik.

Rekonstrukciót hajtanak végre a közvilágítási hálózaton Szekszárdon, a Kandó Kálmán utcában, átépítik a kisfeszültségű hálózatot a Wigand János téren, ugyancsak átépítik a középfeszültségű légvezetékes gerinchálózatot a város déli részén. Ellátás biztonságot növelő karbantartást hajtanak végre a Bartina utcában, Baktában, illetve a Pollack Mihály lakótelepen.

Bonyhádon, a Fáy lakótelepen a közvilágítási hálózaton végeznek el felújítást, Gyulajon középfeszültségű leágazás rekonstrukciója történik meg, míg Zombán a Gábor Áron utcában a középfeszültségű földkábeles hálózat minőségjavítását végzik el. A munkálatok folyamán a legtöbb helyen zöld területeket bontanak majd meg, de több helyen kell út- és járdabontásra is számítani. A munkálatokat az év folyamán végzik el.

Írásban tájékoztatják az érintetteket a munkálatok időpontjáról
A szolgáltató a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, változatlanul, 15 nappal az üzemszünettel járó beruházások előtt írásos tájékoztatást küld minden érintettnek. Ezen felül a forgalmi rend változással, útfelbontással járó beruházásokról, azok megkezdése előtt a sajtón keresztül részletes információt nyújt a társaság a legszélesebb körű tájékoztatás érdekében. A kivitelezéssel járó esetleges átmeneti kellemetlenségek miatt a vállalat kéri ügyfelei és az érintett lakosság megértését, amit előre is köszön.

A vezető képen: Ács Rezső (b), Gelencsér Lajos, Horváth György, és Kincses Endre.  Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close