full screen background image
Keresés
2022 január 21 - péntek
  • :
  • :

Több mint 20 fokkal nőtt a hőmérséklet Szekszárdon

Több mint 20 fokkal nőtt a hőmérséklet Szekszárdon

2017.02.03. Néhány nap alatt rengeteget emelkedett a hőmérséklet Szekszárdon, ahol a hét eleji zimankó után pénteken tavaszias volt az időjárás.

Míg hétfő hajnalban -8 fok fokig süllyedt a hőmérséklet, addig péntek késő délelőtt és kora délután már 16 fokot mutatott a hőmérő Szekszárdon. Így néhány nap leforgása alatt mintegy 24 fokkal nőtt a hőmérséklet a megyeszékhelyen és környékén.

Az Időkép portál előrejelzése szerint azonban sajnos ez várhatóan nem marad így. Szombaton ugyan még 10 és 3 fok, vasárnap pedig 8 és 3 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani, de az előrejelzés alapján a jövő héten ismét visszatérnek a fagypont körüli hőmérsékletek. Hétfőn 6 és 0 fok, kedden 4 és 0 fok, szerdán pedig már csak 0 és -6 fok lehet. Ráadásul szombaton (1 mm), vasárnap (4 mm) és hétfőn (5 mm) esőre van kilátás, míg kedden havas eső, szerdán pedig már (1 cm) hó eshet.

Február 6. hétfő, Dorottya napja egyébként időjósló nap. A népi jóslat szerint ilyenkor: „ha csikorog a fagy, a tél nemsoká abbahagy”.

A képen Szekszárd a Kálvária kilátóból keletre tekintve. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close