full screen background image
Keresés
2019 augusztus 18 - vasárnap
  • :
  • :

Több mint 2,1 tonna élelmiszert gyűjtött rászorulóknak a szekszárdi Gyöngysor Alapítvány

Több mint 2,1 tonna élelmiszert gyűjtött rászorulóknak a szekszárdi Gyöngysor Alapítvány

2018.11.29. Összesen több mint 2,1 tonna élelmiszert gyűjtött önkéntesei segítségével rászorulóknak a szekszárdi Gyöngysor Alapítvány a Magyar Élelmiszerbank Egyesület adománygyűjtő akciójában november 23. és 25. között a Tesco hipermarketben.

A Gyöngysor Alapítvány rászoruló gyermekek, nehéz körülmények között élő kisnyugdíjasok, mentális betegek, de főként a tanyavilágban élő krízishelyzetben lévő emberek számára gyűjtött tartós élelmiszert – mondta el Nagy Károlyné, az alapítvány elnöke. Mint azt tudatta, az adományok között volt konzerv, étolaj, cukor, liszt, tartós tej, bébiétel, tészta, rizs, búzadara, szaloncukor, csokoládé, és csokoládé Mikulás is.

Hozzátette, az adományokat még karácsony előtt eljuttatják a rászorulókhoz. Ugyancsak elmondta, együttműködő partnerük a Szőlő- Szem Mozgalom Civil Bűnmegelőzési Egyesület, mely abban segít, hogy az adományok eljussanak a tanyavilágban élőkhöz.

Nagy Károlyné arról is szólt, hogy sok volt az adományozó vásárló, 18 évestől 80 évesig, nők és férfiak egyformán adakoztak lehetőségeikhez mérten.

Szintén elmondta, a Gyöngysor Alapítvány egy pályázaton 160 üveg Béres Cseppet nyert, melyet rákbeteg, és műtét után lábadozó, valamint gyenge immunrendszerűeknek és idős embereknek szánnak. A 60 üveg Béres Cseppből negyvenet egy körzeti orvos közreműködésével juttatnak el hozzájuk.

Ötvenhétezer élelmiszercsomag készül országosan

Mint azt megírtuk, országszerte több mint 120 településen, 200 helyszínen megtartott hétvégi akció során összesen mintegy 284 tonna tartós élelmiszert gyűjtött az Élelmiszerbank Egyesület 5350 önkéntese segítségével. Az adományokból közel 57 000 ezer élelmiszercsomag készül, amelyeket a gyűjtésben részt vevő önkéntesek juttatnak el a gyűjtés környékén elő nélkülözőkhöz.

Fotó: Gyöngysor Alapítvány
Read previous post:
Close