full screen background image
Keresés
2020 augusztus 3 - hétfő
  • :
  • :

Több mint 237 millió forintos támogatással alakítanak ki vízelvezető rendszert Zombán

Több mint 237 millió forintos támogatással alakítanak ki vízelvezető rendszert Zombán

2018.01.16. Vízelvezető rendszert építenek ki Zombán, köszönhetően a 237 493 238 forintos TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásnak. A belterületi vízrendezést szolgáló támogatást az önkormányzat pályázat révén nyerte el, így a településen a jövő tavasszal már nem fog gondot okozni a csapadékvíz.

Szűcs Sándor polgármester elmondta, hogy a magas talajvíz és az intenzívebb esőzések egyaránt visszatérő problémát okoznak, amelyet a jelenlegi vízelvezető rendszer nem képes megfelelően kezelni. A beruházás megvalósításával elkerülhetővé válik, hogy a belterületi utakat elöntse a víz.

A tervezett vízelvezető rendszer teljes egészében nyílt árkos kialakítású, belterületen burkolt, külterületen földmedrű. A József Attila, Kossuth Lajos, illetve Rákóczi Ferenc utcákban összesen 1847 méter hosszú vízelvezető árok épül, továbbá egy záportározó, amelyhez a külterületi, 808 méteres földmedrű árok is csatlakozik.

A TOP-2.1.3- 15-TL1- 2016-00003 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósul meg.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. A kép illusztráció.
Read previous post:
Close