full screen background image
Keresés
2018 december 16 - vasárnap
  • :
  • :

Több mint 32 ezer csomagot osztott szét a Máltai Szeretetszolgálat

Több mint 32 ezer csomagot osztott szét a Máltai Szeretetszolgálat

2015.12.23. Több mint harminckétezer csomagot juttatott el rászoruló családoknak és nélkülöző embereknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

2018hirdetés

Hat nap alatt 162 helyszínen napi tizenkét órán át zajlott az idei karácsonyi adománygyűjtés a SPAR-csoport áruházaiban. December 16-án reggel nyolc órától december 21-én este nyolc óráig tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idei Adni öröm! akciója. A boltokba betérő vásárlókat a máltai szervezet önkéntesei fogadták, és azt kérték, lehetőségeik szerint vásároljanak élelmiszert a rászorulóknak is, például lisztet, tésztát, konzervet, édességet. Az előző évekhez hasonlóan 2000 önkéntes vett részt az adománygyűjtésben, melyet országszerte több tízezer vásárló támogatott ajándékaival.  2015-ben összesen 257 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze az Adni öröm! karácsonyi akcióban –adta hírül a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Az összegyűlt adományokat a Máltai Szeretetszolgálat raktáraiba szállították, ahol egységcsomagokat állítottak össze. Sok helyen többféle csomag is készült a felajánlásokból, a hajléktalan embereknek például közvetlenül fogyasztható termékeket, édességet, konzerveket, kekszet válogattak össze, a lisztet, rizst, étolajat, száraztésztát és a többi adományt pedig a családoknak szánt csomagokba helyezték el.

A Szeretetszolgálat intézményei és helyi csoportjai már december elején összeállították az általuk ismert rászoruló emberek névsorát a karácsonyi adományozáshoz, és a lista alapján már december 21-én megkezdték az ajándékok kiosztását, így még az ünnep előtt mindenkinek sikerült eljuttatni a Szeretetszolgálat által közvetített ajándékokat.

Forrás/fotó: maltai.hu
Read previous post:
Close