full screen background image
Keresés
2021 augusztus 1 - vasárnap
  • :
  • :

Több mint 450 millió forintból újítják fel a sióagárdi Sió-hidat

Több mint 450 millió forintból újítják fel a sióagárdi Sió-hidat

2017.06.08. Felújítják 452 millió forintért a Tolna megyei Sióagárd mellett lévő Sió-hidat – jelentette be a szekszárdi egyéni választókerület országgyűlési képviselője szerdán a beruházás helyszínén.

Horváth István (Fidesz-KDNP) elmondta: a munka június közepén kezdődik, és ez év végére fejeződik be. A leromlott állapotú, több mint százéves híd teljes felújításon esik át, később kerékpárúttal is bővülhet – tette hozzá.

Becze Szabolcs, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna megyei igazgatója közölte: a budapesti Egomax Kft. kivitelezésében megerősítik a 35,5 méter hosszú, 4,5 méter széles szerkezet régi hídfőit, kicserélik a keresztvasakat, a visszaépítés után új vasbetonpályát és aszfaltburkolatot kap. Az építmény a jelenlegi 20 tonna helyett 22 tonna teherbírású lesz.

A híd hibáit vizsgálja  Horváth István országgyűlési képviselő (k), Gerő Attila Sióagárd polgármestere (b) és Becze Szabolcs (j), a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna megyei igazgatójaFotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap

Az 1894-ben épült hidat – amelyen a 65-ös útról az 1300 lakosú zsáktelepülésre, Sióagárdra lehet eljutni –, harminc éve újították fel utoljára, jelenleg csak váltakozó irányban lehet rajta közlekedni.

Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap. További képek a lap Facebook oldalán – kattintson!

MTI