full screen background image
Keresés
2022 január 16 - vasárnap
  • :
  • :

Több mint 920 ezren sportoltak a Kihívás Napján

Több mint 920 ezren sportoltak a Kihívás Napján

2017.06.01. Több mint 920 ezren vettek részt aktívan a szerdai Kihívás Napján, amelynek célja a mozgás és a sport népszerűsítése volt.

A főszervező Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint idén több mint száz településen és közel kétszáz tanintézményben rendeztek Kihívás Napi programot. A különböző kategóriákban Alsóörs, Hantos, Hernádszentandrás, Kazincbarcika, Makó, Nyíradony és Újpest bizonyult a legsportosabb településnek. Az iskolák versenyében az Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola, a Tiszadadai Holló László Általános Iskola és a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola volt a három legsportosabb intézmény.

Az idehaza 26 éves múltra visszatekintő rendezvényen idén a benevezettek száma több mint 1,5 millió, a ténylegesen sportolóké pedig 920 421 fő volt. Tavaly több mint 71 millió percet, 2017-ben 71 102 535 percet sportoltak Magyarországon a Challenge Day-en.

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyik város a sportosabb. A verseny eldöntéséhez éjféltől este 9 óráig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

* A kép illusztráció

MTI