full screen background image
Keresés
2021 június 5 - szombat
  • :
  • :

Több mint ezer induló a szekszárdi utcai futóversenyen

Több mint ezer induló a szekszárdi utcai futóversenyen

2018.04.23. Gyönyörű napos időben rendezték meg a XII. Domaine Gróf Zichy Utcai Futóversenyt vasárnap délután Szekszárdon.

A gyermekek számára ingyenes versenyen az idén is hat korcsoportban és két távon mérethették meg magukat az általános- és középiskolás diákok, akik vasárnap délután benépesítették a rajtközpontként szolgáló Garay teret és környékét. A 2007 és 2010 között született gyermekek ezer-, az 1999 és 2006 között született gyermekek, illetve fiatalok kétezer méteres távolságon versenyezhettek. A felnőttek a 4×1 kilométeres váltófutáson, valamint az amatőrök számára megrendezett 5 kilométeres versenyen indulhattak.

A versenyen összesen 1050-en vettek részt. A nevezők főként Szekszárdról, illetve a környező településekről érkeztek, de fővárosi induló is akadt – tájékoztatta a Kadarka.net-et a versenyt szervező Sportélmény Alapítvány vezetője, Scherer Tamás. Hozzátette, a legtöbb induló hagyományosan a legfiatalabb korosztályból kerül ki. Az idén is így volt ez, a legfiatalabb korosztályból mintegy háromszázan indultak a futóversenyen.

Fotó: Kadarka.net

Ajándék nélkül egy induló sem tért haza, ugyanis minden résztvevő befutócsomaggal gazdagodott, melyben többek között póló és a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdőbe szóló belépőjegy is volt. Az 1–3. helyezett gyermekek, fiatalok pedig egyéb különféle nyereményeket, például a Szegedi Állatkertbe szóló belépőjegyet vehettek át, míg a felnőttek tárgyjutalmat kaptak.

Scherer Tamás tudatta, a verseny célja az egészségre nevelés, a futás népszerűsítése, illetve a tömegsportolási lehetőség biztosítása. Megjegyezte, a rendezvény azért is fontos, mert az általános- és középiskolás diákok részére csak kevés ilyen verseny van a környéken.

Zárásként elmondta, a 4×1 km váltófutás és az amatőröknek szóló 5 kilométeres verseny nevezési díjaiból származó bevételt a Sportélmény Alapítvány további versenyek szervezésére fordítja.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close