full screen background image
Keresés
2021 szeptember 21 - kedd
  • :
  • :

Több mint ezerötszáz közfoglalkoztatott dolgozik Tolnában

Több mint ezerötszáz közfoglalkoztatott dolgozik Tolnában

2016.03.17. Negyvenhét településen több mint ezerötszáz ember részvételével kezdődtek egyéves közfoglalkoztatási programok március 1-jén Tolna megyében – közölte a Tolna Megyei Kormányhivatal az MTI-vel.

A megye három kedvezményezett – a tamási, a dombóvári és a paksi – járásában 107 projektet indítottak az önkormányzatok 2,1 milliárd forintos támogatással; a startmunka mintaprogramokba 2017. február végéig 1587 embert vonnak be – írták közleményükben.

A tájékoztatás szerint a résztvevő települések mezőgazdasági, szociális és helyi sajátosságokra épülő programokban többek között önkormányzati intézmények számára termesztenek zöldséget, gyümölcsöt, mezőgazdasági és közutakat újítanak fel, illegális hulladéktelepeket számolnak fel. Három településen a földgáz alternatív fűtési móddal történő kiváltásában működnek közre: bio- vagy megújuló energiát használó fűtési rendszerekhez biztosítják a fűtőanyagot.

Huszonkilenc településen 200 ember közutakat, kerékpárutakat tart karban az önkormányzati útőr programban. Az országszerte zajló vízgazdálkodási és állami erdőgazdálkodási program keretében a munkáltatók Tolnában 239 ember foglalkoztatását vállalták. Március 16-ával két további program is indul, amellyel a Tolna megyén kívüli közfoglalkoztatók 800 embert vonnak be a programba.

A kormányhivatal szintén szerdán nyilvánosságra hozott legfrissebb munkaerőpiaci elemzése szerint Tolnában januárban 8865 álláskereső szerepelt a nyilvántartásban, amely decemberhez képest 362 fős emelkedést, 2015 januárhoz képest 866 fős csökkenést jelent.

„Felmerülhet, hogy a hónapok óta tartó, munkaerő-piaci folyamatokra jellemző kedvező tendencia megtorpanni látszik, de ez nincs így: az év eleji gyengébb mutatókat a kevesebb szezonális munkalehetőség, az idényjellegű foglalkoztatás megszűnése magyarázza, s ez évente visszatérő jelenség” – írták az elemzésben.

MTI

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close