full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Több mint félezren búcsúztatták a nyarat a Lajver Borzsúron Szálkán

Több mint félezren búcsúztatták a nyarat a Lajver Borzsúron Szálkán

|Promóció| Több mint félezren búcsúztatták remek hangulatban a nyarat a múlt hét szombaton a Lajver Borzsúron, a festői szálkán található a Lajver Borbirtokon.

A kedves dombok ölelésében fekvő lenyűgöző Borbirtokon otthonosan berendezett környezet fogadta a résztvevőket. Napernyők, babzsákok és kerti bútorok sora várta, hogy a vendégek fesztelenül birtokba vegyék. Mintha csak az otthonunk nappalijában jól megszokott kényelem költözött volna ki a természet lágy ölére, ahol a nyár utolsó napsugarait is magukba szívhatták a kiváló Lajver borok kedvelői. A környező erdő oly’ barátságos látványt kínáló „zöldtengerét” a Birtok immár kéklő fürtöktől roskadozó szőlősorai csak tovább színesítették egyértelműen jelezve, a természet és az egész éves szorgos munka hamarosan meghozza újabb gyümölcsét.

A Borbirtok modern, a környezetbe mégis pontosan illő épületegyüttese hamarosan meg is telt a minőségi borok, valamint a gasztronómia, na és persze a könnyed zenei stílus kedvelőivel, akik számára kihagyhatatlan programról gondoskodtak a házigazdák.

Festői környezetben búcsúztatták a nyarat a vendégek a Lajver Borbirtokon. Fotó: Kadarka.net

A Borzsúr résztvevői többek között szem és fültanúi lehettek annak, ahogy egy igazi mesterszakács alkot. Krausz Gábor a Közel-keleti ízek világába engedett betekintést a gasztronómia kedvelőinek, akik számos apró fogást, trükköt elleshettek tőle. A séfek séfje valódi ínyencségekkel kényeztette az érdeklődőket, akik kíváncsian figyelték minden apró mozdulatát. Krausz Gábor élőben készített pirított mandulás kurkumás, kuszkuszos salátát korianderrel és mentával, padlizsánkrémmel és pirított fenyőmaggal, valamint nyári salátával és avokádókrémmel. Mindehhez curry-s csirkemell és mustáros sertéstarja szolgáltatta „legjavát”.

Krausz Gábor a grillbemutató alkalmával a számos kis trükkön kívül azt is elárulta, hogy az étel akkor lesz az igazi, ha a szakács élvezettel készíti. A kóstoló jóvoltából pedig maguk a vendégek is meggyőződhettek arról, hogy az így alkotott étel valóban ínycsiklandó.

Krausz Gábor grillbemutatóján apró fogásokat is elleshettek az érdeklődők. Fotó: Kadarka.net

Ezen túlmenően a résztvevők valódi, helyi termelőktől beszerzett alapanyagokból készített különlegességeket is kóstolhattak. Sipos Norbert, a szálkai Horog Étterem & Delicatesse séfje jóvoltából többek között jalapeno-val bolondított marhaburger, kapri bogyós majonézzel „tűzdelt” csukaburger, bacon-ös majonézzel, valamint friss salátával és grillburgonyával grillezett csirkemell készült. A szakács desszertnek pedig – ugyancsak többek között – málnás mascarpone-es krémet kínált maracuja habbal.

A fogások persze nem lettek volna teljesek a – méltán széles körben elismert – Lajver borok nélkül. A curry-s csirkéhez remekül illet az igazán üde fehérbor, a nyárra hangolt Sound Cuvée, illetve a már színe alapján is különleges, friss és ropogós idei Menoir Rosé, mely kiváló előhírnöke a 2018-as évjáratnak. Bár a poharak többsége – nem kis részben a meleg nyári napsugarak hatására – jobbára az iménti két fajtával telt meg, a vendégek főként az esti órákban élvezettel fogyasztották a Lajver Borbirtok kékfrankos és merlot borait is.

A Sound Cuvée és az idei évjáratot dicsérő Menoir Rosé bizonyult a legkapósabbnak. Fotó: Kadarka.net

A vendégek azt is láthatták, honnan érkezik a borok alapanyagául szolgáló szőlő, sőt azt is megtekinthették, hogy hol válik a gyümölcsből – a minőség szinonimájaként – Lajver bor. A Borbirtokot övező lankákkal, dűlőkkel terepjárós élménytúrán ismerkedhettek meg a résztvevők, akik körében népszerűnek bizonyult a Landrover-es kaland. A szervezők emellett pincebejárásra várták az érdeklődőket, akik betekintést nyerhettek a modern építészeti megoldásokkal tarkított, ugyanakkor tökéletesen a természetbe ágyazott pince „titkaiba”. A hűs pince rejtekében természetesen további borkóstoló emelte a hangulatot.

A modern építészeti megoldások és a természetközeliség kéz a kézben jár a Lajver Borbirtokon. Fotó: Kadarka.net

A programok sora azonban itt sem ért véget. Az est leszálltával Caramel adott nagy sikerű akusztikus koncertet a feldolgozó szőlősorok közül kimagasodó teraszként szolgáló épületrészén. A lenyűgöző panoráma, a sejtelmes fények és az ismert dallamok elegye utánozhatatlan életérzést keltett létre, amit a táncra perdülő vendégsereg emelkedett hangulata szinte tapinthatóvá tett. A résztvevők kedve Caramel akusztikus koncertje után sem lankad, a további jó kedvről és kellemes zenéről a Royal zenekar gondoskodott éjszakába nyúlóan.

Ördög Nóra és Nánási Pál (balról) is tiszteletét tette a Borzsúron. Fotó: Kadarka.net

A nyárbúcsúztató rendezvényen több mint félezren vettek részt. A vendégkör nagy része Szekszárdról érkezett, de sokan látogattak el Szálkára Bajáról, Bonyhádról és Pécsről, sőt Budapestről. A Borzsúron olyan közismert személyiségek is kikapcsolódásra találtak, mint Ördög Nóra, aki az RTL Klub, vagy a TV2 képernyőjéről is ismerős lehet, illetve párja, a fotós Nánási Pál, akik egy időre még a szüretbe is bekapcsolódtak.

Azok a szerencsések, akiknek számát kihúzták a tombolasorsoláson, Lajver borválogatással gazdagodhattak, illetve főnyereményként egy BMW tesztvezetésen vehetnek részt.

A Lajver Borbirtok honlapja – kattintson!

Fotó: Kadarka.net


Lajver Borbirtok Lajver Borzsúr rozé


Read previous post:
Close