full screen background image
Keresés
2019 december 29 - vasárnap
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Több mint félezren vágtak neki a jótékony célú futásnak és kerékpározásnak

Több mint félezren vágtak neki a jótékony célú futásnak és kerékpározásnak

2017.04.09. Rekordszámú nevező vágott neki az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület által szombaton megtartott „Esőmanók Esőmenők Jótékonysági futás és kerékpározásnak”. A résztvevők ezzel az egyesület új székházának felújításához járultak hozzá.

Kék, vagyis az autizmus színét viselő, emberekkel telt meg a Garay tér szombat délután. Minden résztvevő egy cél érdekében érkezett, azért, hogy jelenlétével, részvételével kimutassa támogatását az egyesület, illetve az autizmussal élők, és családjaik felé.

A nagy átlag alapján az emberek egy százaléka születik autizmussal, tehát Szekszárdon mintegy 330 autista ember él. Az autizmus világnapját minden év április 2-án tartják meg.

– Lényeges, hogy beszéljünk az autizmusról, ebből a szempontból is fontos az a munka, amit az esőmanók végeznek – mondta a Garay téri rendezvényen tartott köszöntőjében Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Mint fogalmazott, a jótékony célú rendezvény felhívja a figyelmet az autizmussal élőkre. A városvezető arra kérte a társadalom tagjait, hogy ne csak ezen az egy napon segítsék az autizmussal érintetteket, hanem az év minden napján. Tudatta azt is, hogy az egyesület a város közgyűlése döntése értelmében új, méltóbb helyre költözhet.

Fotó: Kadarka.net

– A rendezvény célja, hogy minél több ember megismerhesse az autizmust és az autizmussal élők világát. A közösen eltöltött programok révén az emberek nyitottabbá válnak az érintettek felé. Emellett a nevezési díjjal és a támogatói pólók megvásárlásával támogatják az egyesület munkáját – mondta el a Kadarka.net kérdésére Vizdár-Lőczi Gizella, a Tolna Megyei Autistákért Egyesület vezetőségi tagja.

Minden induló emlékérmet vehetett át.

Ám a résztvevők nemcsak a működéshez járulnak hozzá, hanem az egyesület új Rákóczi utcai épületének felújításához is – hangsúlyozta Vizdár-Lőczi Gizella. Mint azt részletezte, szeretnék az önkormányzattól kapott ingatlant felújítani. Beépítenék a tetőteret, valamint egy fejlesztő központot is kialakítanának, emellett pedig nappali ellátás biztosítanának.  Az adományaikkal ehhez járultak hozzá a résztvevők – tájékoztatott.

Fotó: Kadarka.net

Vizdár-Lőczi Gizella a Kadarka.net kérdésére azt is megosztotta, hogy 550 rajtszámmal készültek a jótékonysági akcióra, és ezek mindegyike elfogyott. Tehát legalább ennyien vettek részt a jótékony célt szolgáló futáson és kerékpározáson. Ez egyébként abszolút rekord, hiszen tavaly 475, 2015-ben pedig mintegy 270 induló vágott neki a távoknak. A legtöbben az egy kilométeres futamot választották. Az idén először hirdették meg a 11 kilométer hosszú futamot és az idén volt az első alkalom, hogy kerékpárral is részt lehetett venni. A biciklisek egyébként ezt az utóbbi távot teljesíthették. A rendezvény nem verseny, a lényeg a részvétel – mondta el az egyesület munkatársa.  Azt is hozzátette, hogy a nevezőknek köszönhetően több százezer forint bevételt sikerült összegyűjteni.

A jótékonysági rendezvényen közreműködött a Csurgó Zenekar, a Csillagrózsa Gyermektánccsoport, a Fitt Lesz Sportegyesület, az Iberican Táncegyesület, és a Gyakorlóiskola Táncművészeti Tagozata.

Az adományozó szándékú emberek nemcsak a futás nevezési díjával, illetve a támogatói pólók megvásárlásával járulhattak hozzá az egyesület által kitűzött nemes célok megvalósításához. Szombat este jótékonysági borbált tartottak a Piac téren található Placcon. A négyfogásos vacsora résztvevői a szekszárdi borászok felajánlásának köszönhetően kiváló szekszárdi borokat fogyaszthattak.

Fotó: Kadarka.net


adományozás esőmanók Esőmanók Egyesület futás rendezvény
ElőzőLabdarúgó NB I - Paksi pontszerzés Újpesten KövetkezőA magyar nők tudatosabbak a pénzügyekben, mint a férfiak


Read previous post:
A magyar nők tudatosabbak a pénzügyekben, mint a férfiak

2017.04.09....

A szénszennyezettség növekedésével csökken a babák születési súlya

2017.04.09....

Close