full screen background image
Keresés
2022 január 17 - hétfő
  • :
  • :

Több mint félmilliárd forintból új üzemcsarnok épül Pakson

Több mint félmilliárd forintból új üzemcsarnok épül Pakson

2018.11.19. Több mint félmilliárd forintos ráfordítással új üzemcsarnokot épít a hőcserélők gyártásával és gépészeti karbantartással foglalkozó Trade-Kontakt Kft. Pakson – mondta a cég projektvezetője az MTI-nek.

Tenki József hozzátette: a cég a beruházást a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program 50 százalékos támogatásával valósítja meg. A kft. a jelenlegi, 580 négyzetméteres csarnok mellé, a város ipari parkjában, egy hektárnyi területen egy 2268 négyzetméteres üzemet épít fel 2019 év végére.

A fejlesztést az indokolja, hogy megrendelőjük igényei alapján nagyobb gyártási kapacitásra van szükség. Az új létesítményben, ahol két húsz tonna teherbírású darut is elhelyeznek, hőcserélő lemezeket gyártanak és acélszerkezeti munkákat végeznek majd, számítva a Paks II. projekt megrendeléseire is – mondta a projektvezető. Hozzáfűzte, hogy a paksi atomerőmű számára korábban gyártottak már kondenzátorokat és olajhűtők hőcserélőit.

Közölte: az 1993-ban alapított vállalkozás idén várhatóan – a 2017-es 312 millió forint után – 500 millió forintot meghaladó nettó árbevételt ér el, amely kétharmadrészt karbantartási munkákból származik. Terveik szerint 2019-ben árbevételük és a vállalkozás jelenlegi, 23 fős létszáma is jelentősen nő majd. 2020-tól az új üzemcsarnok működésével 30 százalékos termelés- és árbevétel-növekedésre számít a társaság – mondta Tenki József.

Fotó: tradekontakt.hu

MTI
Read previous post:
Close