full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

Több mint négyszázmillió forintból újítanak meg egy városrészt Simontornyán

Több mint négyszázmillió forintból újítanak meg egy városrészt Simontornyán

2019.01.10. Több mint négyszázmillió forintos támogatással, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében újítanak meg egy városrészt Simontornyán – közölte a város független polgármestere az MTI-vel.

Csőszné Kacz Edit elmondta: az önkormányzat 415 millió forintot fordít a Gyár utca mellett fekvő, csaknem egy hektáros, barnamezős terület rendbetételére.

A projekt keretében felújítják az önkormányzati tulajdonú Városüzemeltetési Kft. épületét és új tűzoltószertárat építenek. A negyven taggal működő helyi önkéntes tűzoltó-egyesületnek jelenleg nincs telephelye, az új szertárban el tudják helyezni majd az egyesület tűzoltóautóit – tette hozzá. Az érintett területen később két inkubátorcsarnok is épülhet.

A rehabilitáció célja, hogy a vállalkozások, befektetők és a lakosság számára vonzó, környezetileg fenntartható városi környezet alakuljon ki – fogalmazott a polgármester.

Az idén kezdődő, hároméves projekt részeként a környezettudatosságot segítő és bűnmegelőzési programokat, szakmai, közösségi fórumokat is tartanak.

* A kép illusztráció

MTI
Read previous post:
Close