full screen background image
Keresés
2021 július 25 - vasárnap
  • :
  • :

Több mint ötezer szekszárdi vízellátásának biztonsága javul

Több mint ötezer szekszárdi vízellátásának biztonsága javul

2019.08.28. Több mint ötezer szekszárdi ivóvízzel való ellátásának biztonságát növeli az a fejlesztés, melyet szerda délelőtt jelentett be Ács Rezső polgármester.

A városvezető a Mérey utcában megtartott sajtótájékoztatón emlékeztetett, az önkormányzat augusztus közepén hirdette meg a csapvízfogyasztás népszerűsítését célzó kampányt, melyre az első hét napban mintegy ezren regisztráltak. Az akció célja a csapvíz fogyasztására való ösztönzés mellett a PET-palackok mennyiségének csökkentése.

Ács Rezső kiemelte, az önkormányzat infrastrukturális fejlesztéseket is végez az ivóvízellátás biztonságának növelésére. Ennek részeként kicserélik a Mérey utcában található főnyomócsövet, mely több mint ötezer szekszárdi vízellátását szolgálja. A beruházás keretében összesen mintegy két kilométer vízvezeték cseréje történik meg. Az ősszel kezdődő fejlesztés 75 millió forintba kerül, ennek kétharmadát pályázati pénzből fedezik, míg a fennmaradó 25 millió forintot a saját költségvetéséből fizeti a város.

A polgármester felhívta a figyelmet, ezt a jellegű munkát nem most kezdték. Emlékeztetett a Béla király tér felújításával egy időben a vízvezetékek rekonstrukcióját is elvégezték a téren, de a Bartina utcában is megújult a vezeték.

Artim Andrásné, az E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt. vezetője elmondta, Szekszárdon négy vízellátási övezet található, négy vízátemelési ponttal. A Mérey utcában található vezeték azért rendkívül fontos, mert az látja el a négy átemelő egységet. Hozzátette, ha itt csőtörés történne, akkor időszakosan az előhegyi városrészben megszűnne a vízellátás. Ezért, valamint a vezeték állapota miatt döntöttek a fejlesztés mellett, melynek eredményeként a Mérey utcától egészen Parásztáig javul a vízellátás biztonsága.

A munka ideje alatt ideiglenes vezetéket építenek ki, így a vízellátás biztosított lesz, ám kisebb szünetekre számítani kell, már csak azért is, mert az ingatlanoknál található bekötéseket is kicserélik. A szünetek idején vízszállítóval biztosítják majd a vízellátást.

Fotó: Kadarka.net

Kapcsolódó cikk:
Kampányt indít a csapvízfogyasztás népszerűsítésére a szekszárdi önkormányzat
Új, környezetbarát szennyvíztisztító telep létesül Szekszárdon
Read previous post:
Close