full screen background image
Keresés
2021 július 25 - vasárnap
  • :
  • :

Több mint száz diák ismerkedett a „civilséggel” Szekszárdon

Több mint száz diák ismerkedett a „civilséggel” Szekszárdon

2019.02.04.  Több mint száz diák vett részt annak az országos programsorozatnak a szekszárdi állomásán, melyet a civilek napjához kapcsolódva tartottak meg.

Minden évben február 1-jén tartják a civilek napját, amit egy országos programsorozat részeként idén Szekszárdon is megrendeztek – tájékoztatta portálunkat a Tolna Megyei Civil Információs Centrum irodavezetője.

Sándor Tamás elmondta, a program részeként a Garay János Gimnáziummal együttműködve több mint 100 diák részvételével, rendhagyó osztályfőnöki órák keretében megismertették a fiatalokkal a „civilséget”, azt, hogy a civil szervezetek mennyire hasznos munkát végeznek a társadalom, az emberek számára.

A szervezők délben a Garay téren a járókelőkkel beszélgettek a civil szervezetekkel kapcsolatos kérdésekről, délután pedig a Tolna Megyei Önkormányzat „Az év Tolna Megyei Civil Szervezete” ünnepélyes díjátadójához kapcsolódva zárták a programot.

Ma Tolna megyében, mintegy 2 ezer civil szervezet létezik, amelyeknek célja a társadalom, a közösségek szolgálata, az állami, önkormányzati feladatok ellátásának segítése.

A Tolna Megyei Civil Információs Centrum ezúton is köszöni a civil szervezetek munkáját, amelyeknek felelősségvállalása, jelenléte elengedhetetlenül fontos az élet minden területén. Tevékenységüket közvetlenül Ön is támogathatja önkéntes munkájával, adományaival, valamint személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásával.
Read previous post:
Close