full screen background image
Keresés
2021 május 14 - péntek
  • :
  • :

Több száz autót ellenőriztek Tolna megyében

Több száz autót ellenőriztek Tolna megyében

2017.03.22. Több száz autót ellenőriztek a Tolna megyei rendőrök a TISPOL SEATBELT akcióban március 17. és 19. között.

Mint azt megírtuk, a TISPOL Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján elrendelt közlekedési akció keretében a rendőrség fokozott figyelmet fordított a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére.

A Tolna megyei rendőrök a háromnapos akció alatt több száz ellenőrzést hajtottak végre, melynek során 139 járművezetőnél és 16 utasnál tapasztalták a biztonsági öv használatának hiányát, további 4 esetben szembesültek azzal, hogy az autóban nem volt megfelelő gyermekbiztonsági rendszer. Az egyenruhások egy esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, és két alkalommal tettek büntető feljelentést ittas járművezetés miatt – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Illusztráció:  driveeurope.co.uk

Azokat, akik lakott terülten belül nem használták a biztonsági övet, 10 ezer forintos bírsággal sújtották, míg azokat, akik lakott területen kívül nem kapcsolták be az övet, 15 ezer forintos bírsággal szankcionálták. A biztonsági övet nem használó gépjárművezetők emellett 3 büntetőpontot kaptak. A rendőrség a szabályok betartásának ellenőrzésével ahhoz kívánt hozzájárulni, hogy az előírásoknak megfelelően minél többen használják a biztonsági övet, ugyanis az öv használata baleset esetén nagyban csökkenti a sérülések kockázatát, illetve fokát – mondta el Molnár Ágnes sajtószóvivő a Kadarka.net kérdésére.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close