full screen background image
Keresés
2021 január 21 - csütörtök
  • :
  • :

Több százezer forintot lopott el két fiatal férfi Kocsolán

Több százezer forintot lopott el két fiatal férfi Kocsolán

2018.02.21. Egy 20 és egy 24 éves helyi férfit gyanúsítanak azzal, hogy több százezer forintot loptak el egy kocsolai házból.

Egy kocsolai férfi tett bejelentést a rendőrségre, mert ismeretlen tettes 2018. január 22-én napközben a csukott, de be nem zárt kapuajtón keresztül bement a házának udvarába, majd megkereste az ablakpárkányon elrejtett kulcsot, amellyel bejutott a lakásba is. Az elkövető egy szekrényben elrejtett pénztárcából mintegy 700 000 forintot, valamint egy kabát mellényzsebéből további 500 forintot lopott el. Az elkövető távozáskor visszazárta az ajtót, a kulcsot pedig visszatette oda, ahol találta.

A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőket, egy 20 és egy 24 éves helyi férfit. Mindkettejüket gyanúsítottként hallgatták ki, az eljárás során szabadlábon védekezhetnek. A nyomozás során végzett adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy az elkövetők a lopott pénzt elköltötték.

Az ügyben a további eljárást a Dombóvári Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztálya folytatja le.

A rendőrség arra kéri az ingatlanok tulajdonosait, hogy tegyenek vagyonbiztonságuk érdekében. A lopások jelentős része megelőzhető, ha intézkednek a ház, valamint a hozzá tartozó épületek zárásáról. A kulcsokat semmi esetre se rejtsék el a ház környékén, hiszen az elkövetők ott fogják keresni először.

Nagyobb összegű készpénzt csak abban az esetben ajánlott otthon tartani, ha azt megfelelő biztonsági zárral ellátott széfbe teszik. Fontos továbbá, hogy a lakásban tárolt készpénzről, vagy annak összegéről ne tegyenek említést idegeneknek!

A kiskereskedelmi forgalomban már olcsón vásárolhatóak különböző vagyonvédelmi biztonságtechnikai eszközök, amelyek alkalmazásával hatékonyan elriaszthatja a betörőket. A mozgásérzékelős lámpák, riasztók, vagy térfigyelők egyaránt jó szolgálatot tehetnek, de nem helyettesíthetik a jó állapotú kerítéseket, a kapukon és nyílászárókon lévő jó zárakat. Az eszközök megléte sokban segíthet elkerülni a bajt, de csak akkor, ha használja is azokat. A technikai eszközöket aktiválja éjszakára vagy arra az időszakra, amikor nem tartózkodik otthon! Az ajtókat, ablakokat és a kapukat zárja be kulccsal, lakattal! Helyezzen ki jelzést arról, hogy az ingatlan védett!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, tegyen bejelentést a 112-es segélyhívón, és az ingatlanon kívül várja meg a rendőrök kiérkezését!
Read previous post:
Close