full screen background image
Keresés
2019 február 20 - szerda
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Több Tolna megyei építőipari cég is növelte árbevételét

Több Tolna megyei építőipari cég is növelte árbevételét

2019.02.17. Növelte árbevételét és további növekedéssel számol több Tolna megyei építőipari cég, az MTI által megkérdezett vállalkozásoknak fél-egy évre le vannak kötve a kapacitásaik.

A mélyépítéssel foglalkozó, bátaszéki Alisca Bau Zrt.-nek a 2017-es 1,78 milliárd után 2018-ban négymilliárd forint körül alakult a nettó árbevétele, és a korábbi, 25 millió forintos adózott eredménye is megduplázódik – közölte Korcsmár István vezérigazgató.

A 90 dolgozót foglalkoztató cég bevételének döntő része közműépítési munkákból származott, a múlt évben többek között a Bátaszék-Báta szennyvízvezeték és a dunaföldvári csapadékvíz-elvezető rendszer kivitelezését végezték. A társaságnak erre az évre a tavalyihoz hasonló értékű szerződésállománya van, és arra számít, hogy árbevétele 10-15 százalékkal nőhet az idén.

A szekszárdi SZ+C Stúdió Kft. ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy árbevétele a 2017. évi kétmilliárd forint után tavaly 3,6 milliárd forint volt, és az adózott eredmény is ezzel arányosan emelkedett az előző évi 36 millió forintról. Czank Géza elmondta: a cég zömében intézmények energetikai felújítását végezte, és jelentős bevételük származott négy, egyenként fél megawattos napelempark építéséből.

Megemlítette, hogy tavaly a vállalkozásuk annak ellenére építőanyag-hiánnyal küzdött, hogy építőanyag-kereskedelemmel is foglalkoznak. Mint mondta, a gyártók annyira leterheltek voltak az alapanyagok iránt megnőtt kereslet miatt, hogy hosszabb határidővel tudtak csak szállítani. A 45 embert foglalkoztató kft.-nek az idei első fél évre már megvannak a megrendelései – ismertette az ügyvezető igazgató.

A bölcskei székhelyű Unikorn-Épker Kft. tavaly másfélszeresére növelte 2017-es, 1,13 milliárd forintos árbevételét, adózott eredménye az akkori 10 millió forint után 2018-ban 230 millió forint körül lesz – közölte Varga Lajos ügyvezető igazgató. A 43 fős kkv idei kivitelezési kapacitásai szinte teljesen le van kötve, erre az évre a tavalyit meghaladó árbevételt terveznek – tette hozzá.

A magasépítéssel, szárazépítéssel, betonelemgyártással foglalkozó cég idén a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program 50 százalékos támogatásával, mintegy 800 millió forintos fejlesztést kezd el. A projekt keretében egy 55 decibel hangnyomást gátló gipszkartonlapot fejlesztenek ki, amely 30 centiméter vastag falat képes kiváltani. A termékből kezdetben 40 ezer négyzetmétert gyártanak majd, a vállalkozás a beruházás 5-8 éves megtérülésével számol – mondta a cég vezetője.

A szekszárdi – szintén magasépítő – Gemenc Bau Kft. főként acélszerkezetes, vasbeton, ipari és mezőgazdasági csarnokok építését végezte az elmúlt évben, a cég másfél milliárd forintos nettó árbevételt ért el 2018-ban – közölte Werner Miklós ügyvezető igazgató, hozzátéve, hogy 2019-ben hasonló nagyságrendű árbevételre számítanak, a kft. jelenleg mintegy 600 millió forintos szerződésállománnyal rendelkezik 2019-re.

* A kép illusztráció

MTI


Czank Géza építőipar Korcsmár István Varga Lajos Werner Miklós
ElőzőRangos versenynek adott otthont a szekszárdi I. Béla Gimnázium KövetkezőEddig fizethet a régi tízezer forintos bankjegyekkel


Read previous post:
Eddig fizethet a régi tízezer forintos bankjegyekkel

2019.02.17....

Pályázati felhívás fiatal képzőművészeknek

2019.02.17....

Close