full screen background image
Keresés
2021 május 14 - péntek
  • :
  • :

Több volt a tűzeset, a beavatkozások száma csökkent Tolnában

Több volt a tűzeset, a beavatkozások száma csökkent Tolnában

2020.02.12. Éves tiszti értekezlet keretében értékelte 2019-es tevékenységét február 12-én a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Vármegyeháza dísztermében tartott rendezvényen dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, a társ- és együttműködő szervek vezetői, valamint az igazgatóság tiszti állománya vett részt.

Dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei igazgató beszámolóját megelőzően az egybegyűltek az igazgatóság előző évi tevékenységét összefoglaló rövid videót tekinthették meg. Az igazgató az egyes szakterületek munkáját külön–külön kiemelve, a 2019-es célkitűzések tükrében sorra vette és értékelte a tavalyi év legfontosabb eseményeit.

A beszámoló során kiderült, hogy az országos tendenciához hasonlóan Tolna megyében is nőtt a tűzesetek és csökkent a műszaki mentések száma, mindezek ellenére azonban összességében kevesebb beavatkozás történt, mint az azt megelőző évben.

Az ezredes beszélt a tűzvizsgálatokról, a végrehajtott gyakorlatokról, melyeknél kiemelt cél volt, hogy minél valóságosabb környezetben rendezzék meg őket. Szó volt az állomány, valamint a védelmi igazgatásban részt vevők részére szervezett felkészítésekről, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a mobil labor tevékenységéről, a hatósági területen végzett munkáról, a veszélyesáru-szállítás ellenőrzéséről, a veszélyes ipari üzemek felügyeletéről.

A lakosság felkészítése és tájékoztatása tekintetében az igazgató beszélt a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság rendezvényeken való részvételéről, a közösségi szolgálatot teljesítő diákokról, valamint elismerően szólt az önkéntes tűzoltó egyesületekről és mentőszervezetekről, melyek működését a BM OKF évről évre több száz millió forinttal támogatja.

Az igazgató mindezek mellett kiemelte a funkcionális területek támogató tevékenységét, tájékoztatott az elmúlt évi fejlesztésekről és beruházásokról. Dr. Balázs Gábor megköszönte minden együttműködő és társszervnek, a gazdálkodó, civil és karitatív szervezeteknek, hogy együttműködésükkel támogatták az igazgatóság munkáját, hozzájárulva a 2019. év sikereihez.

Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató stabilnak és egyenletesen jó színvonalúnak értékelte az igazgatóság előző évi teljesítményét. Beszédéből kiderült, hogy 2019-ben országos szinten nőtt a beavatkozások száma, melynek fő okaként a főigazgató a szélsőséges időjárási körülményeket jelölte meg.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek, önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok és önkéntes mentőszervezetek tevékenységét a vezérőrnagy is kiemelte, és hozzátette, hogy a BM OKF fontosnak tartja támogatásukat. Dr. Góra Zoltán külön kiemelte a 2019-ben második alkalommal megrendezett Kobo Toolbox tanfolyamot, mely nemzetközi szinten is növelte a szervezet elismertségét.

A főigazgató gratulált és megköszönte az elvégzett munkát, majd útravalóként a vezetők figyelmébe ajánlotta, hogy a legfontosabb érték az ember, ezért felhívta figyelmüket az állománnyal való gondoskodás fontosságára.

Forrás:
Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság