full screen background image
Keresés
2021 október 18 - hétfő
  • :
  • :

Május 2-án ér Szekszárdra a „Toborzó Országfutás 2016”

Május 2-án ér Szekszárdra a „Toborzó Országfutás 2016”

2016.04.22. Május 2-án érnek Tolna megyébe a „Toborzó Országfutás 2016” váltófutói. A Magyar Honvédség várja a csatlakozni kívánó futókat, illetve az alkalomból különféle programokat tartanak a Béla király téren.

Mint azt korábban már megírtuk, az egész országon átívelő toborzó futást szervezett a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság annak érdekében, hogy közelebb vigye az emberekhez a honvédelem ügyét.

A futók, akik május 2-án érnek Tolna megyébe Pörbölynél, Alsónyéken, Sárpilisen, Decsen és Őcsényen keresztül érkeznek meg Szekszárdra. Az alkalomból a Honvédség programokat szervez a Béla király térre, ahol haditechnikai eszköz bemutatóval, katonazenekar koncerttel, valamint egy különleges díszelgő csoport alaki bemutatójával, és toborzó sátorral várják az érdeklődőket.

Forrás: Youtube.com/amagyarhonvedseg

Emellett mindenkit arra buzdítanak, hogy egy rövid távon csatlakozzon a futáshoz. Ezt május 2-án a Városi Sportcsarnoknál tehetik meg az érdeklődők, akik a létesítmény parkolójától a Béla király térig  futhatnak együtt a Honvédekkel. A futókat másnapra is várják. A honvédség váltófutói május 3-án reggel nyolc órakor indulnak tovább a Béla  király tértől, a csatlakozók a város déli határáig kocoghatnak velük. A honvédek a Mőcsény-Bonyhád-Nagymányok útvonalon haladva hagyják el Tolna megyét.

A váltófutás több mint 200 település érintésével április 13-án indul Budapestről és május 20-án érkezik vissza a fővárosba. A rendezvény keretében a Honvédség az érintett települések lakosságával közösen tiszteleg elesett hőseink és az olimpiai évre való tekintettel, a játékokon résztvevő Magyar Olimpiai Csapat előtt.

A rendezvény fővédnöke Dr. Simicskó István, Magyarország honvédelmi minisztere, védnökei: Dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

A rendezvénnyel kapcsolatos bővebb információ az alábbi telefonszámon kérhető: +36 74 415 333

Fotó: hadkiegeszites.honvedseg.hu/Ifju Tímea fhdgy.
Read previous post:
Close