full screen background image
Keresés
2021 január 22 - péntek
  • :
  • :

„Toleranciateszt”: népszavazást tartanak vasárnap Tolnanémedin

„Toleranciateszt”: népszavazást tartanak vasárnap Tolnanémedin

2018.05.03. Fogyatékkal élő embereknek épülő lakásotthonok telkeiről rendeznek népszavazást vasárnap Tolnanémedin.

A Tolna megyei község lakóinak a következő kérdésre kell válaszolniuk: “Akarja-e Ön, hogy Tolnanémedi község önkormányzatának képviselő-testülete visszavonja a 25/2017./III.22./ÖK számú határozatát, melyben intézményi férőhely kiváltásához ingatlant (5 db építési telket) biztosít?”

Takács Erzsébet, a település jegyzője az MTI-nek elmondta: az 1038 lakosú településen 864-en szerepelnek a választói névjegyzékben, a népszavazást egy szavazókörben bonyolítják le.

A referendum előzménye, hogy a tolnanémedi képviselő-testület 2017. március 22-i határozatában biztosított telkeket négy lakásotthon és egy foglalkoztató műhely számára. A lakásotthonokba a belecskai Mechwart András Otthon fogyatékkal élő lakói költöznének, összesen negyvennyolcan.

Vígh László, a község független polgármestere korábban azt mondta, a népszavazás kezdeményezője szerint a lakásotthonok “rontani fogják a település életét”.

A népszavazás, amelynek kiírását 218-an támogatták aláírásukkal, akkor lesz érvényes, ha a választók fele érvényesen szavaz. Eredményes pedig akkor, ha az érvényes szavazatok több mint fele ugyanúgy válaszolja meg a feltett kérdést.

MTI
Read previous post:
Close