full screen background image
Keresés
2019 december 29 - vasárnap
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Tolna az ország egyik legbiztonságosabb megyéje

Tolna az ország egyik legbiztonságosabb megyéje

2019.02.05. Ötödik évi munkájába kezd bele idén a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács – hívta fel a figyelmet Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök a kedd délelőtt megtartott vármegyeházi fórumon. Az elmúlt időszakot summázva elmondta: érdemes volt belekezdeni a bűnmegelőzési együttműködésbe, hiszen az a megyében élő embereket szolgálja. A köszöntőt követően a rendőrség részéről két előadást hallgattak meg a jelenlévő polgármesterek, államigazgatási vezetők, civil szervezetek képviselői.

Fehérvári Tamás szerint elsősorban a rendőrség érdeme, hogy a bűncselekményekkel kapcsolatos statisztikák jók, ugyanakkor a bűnmegelőzési tanács munkája is sokat segít ebben. A legfontosabb, hogy a településeken élő emberek biztonságos körülmények között éljenek, és jó érzés töltse el őket a lakóhelyükön – mutatott rá. Ennek érdekében a megyei önkormányzat továbbra is támogatni fogja a jó ügyeket, a közös elképzelések megvalósítását. Végezetül művészi megközelítésben fogalmazta meg zárszavát, mely szerint a megye egy üres vászonként is elképzelhető, amit a mi ecsetvonásainkkal közösen alakíthatunk széppé. Ezen dolgozunk mindannyian – tette hozzá.

Dr. Kovács Zoltán megyei főkapitány-helyettes Aquinói Szent Tamást idézve kezdett bele „Közterületek rendje, biztonsága” című előadásába: „Védd meg a rendet, és a rend megvéd téged”. Úgy vélte, a bizalmon alapul a közbiztonság érzése, amely életünkben alapvető szükségletnek számít. Annak hiányában egy-egy település sokat veszíthet értékéből.

Szabó Zoltán bűnügyi igazgató örömmel közölte, hogy Tolna az ország egyik legbiztonságosabb megyéje, hiszen a bűncselekmények számát tekintve az országos átlag alatt
áll. Beszámolt arról, hogy a tavalyi évben csökkent a vagyon elleni bűncselekmények száma, viszont a személy elleni elkövetett bűncselekmények némileg nőttek. Mindössze nyolc rablást regisztráltak, és nem történt szándékos emberölés sem.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Ótos Réka


ElőzőA világ egyik legnagyobb jéghegyéhez indul tudományos expedíció KövetkezőSportteljesítményéért vehetett át díjat a Tolna megyei rendőr


Read previous post:
Sportteljesítményéért vehetett át díjat a Tolna megyei rendőr

2019.02.05....

Péceli Tamás aranyérmet szerzett a serdülő OB-n

2019.02.05....

Close