full screen background image
Keresés
2020 október 27 - kedd
  • :
  • :

Tolna megye csapata lett a legjobb Szolnokon

Tolna megye csapata lett a legjobb Szolnokon

2017.03.06. Tolna megye csapata lett a legjobb a hétvégén Szolnokon megrendezett IX. Katasztrófavédelmi Ergométeres Országos Bajnokságon.

Nem is olyan kicsi távolság az ezer méter – ezt kellett leküzdeniük azoknak az evezősöknek, akik neveztek a IX. Katasztrófavédelmi Ergométeres Országos Bajnokságra az első márciusi hétvégén. A verseny immár hagyományos helyszínére, a szolnoki tűzoltóság sportcsarnokába érkezők közül azok is elfáradtak, akik csak nézték az „evezősök” erőfeszítéseit. Dagadtak az izmok és lobogott a lelkesedés tüze, amint valaki evezőkarhoz jutott.

A kilencedik bajnokságra tizenöt csapat nevezett. Összesen hetvennyolcan feszültek az evezőkarnak a sportcsarnokban. Egyéni és csapatversenyszámokban lehetett indulni. A férfi csapatok közül a szlovákiai sportolóké vitte el a pálmát, a legjobb magyar egységnek a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gulyás István, Nagy Kornél, Juhász István és Klézl Tamás alkotta kettes csapata bizonyult.

A 29 év alattiak kategóriában Nagy Kornél, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg Bot Csaba, a Szekszárdi HTP beosztott tűzoltója az ötödik helyen végzett. Szuprics Ferenc, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka a 39 év fölöttiek közül a harmadik helyezést érte el.

A Tolna megyei csapat tagjai: Bot Csaba, Klézl Tamás (Szekszárd HTP), Gulyás István, Juhász István,  Nagy Kornél (Dombóvár HTP), Szuprics Ferenc, Baksa Csaba, Király Patrik, Ábrahám Béla (Paks HTP)

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság