full screen background image
Keresés
2019 január 12 - szombat
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Tolna megye értékeivel és a hungarikumokkal ismerkedtek a diákok Kölesden

Tolna megye értékeivel és a hungarikumokkal ismerkedtek a diákok Kölesden

2018.02.22. Nyolcvan diák részvételével tartotta meg „Értékhangoló” elnevezésű rendezvényeit a Tolna Megyei Önkormányzat kedden és szerdán, a kölesdi Kismegyeházán. A megye fiatal korosztálynak szervezett programja a helyi és megyei értékek, illetve a hungarikumok megismerését szolgálja.

2018hirdetés

Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke kedden, míg Ribányi József alelnök szerdán köszöntötte az ifjú értékőrzőket. Mindketten hangsúlyozták, hogy a körülöttünk lévő kincsek megismerése által szorosabb kötődés alakulhat ki szülőföldünkhöz. Az értékhangoló egyfajta felkészülés a „Kincses Tolna Megye” vetélkedőre, amelyet áprilisban Gyönkön rendeznek meg.

A megyei önkormányzat a programokat „A helyi identitás és kohézió erősítése Tolna megye 8 településének irodalmi, képzőművészeti és zenei hagyományainak visszatanításával” elnevezésű pályázata keretében valósítja meg.

A TOP-os forrás segítségével sikerült folytatni – az értéktár mozgalomhoz kapcsolódó, tavaly megkezdett, ifjúságot célzó akciókat, úgy, mint – az értékhangolókat és értékvetélkedőket. Idén az irodalom, zene és képzőművészet kerül a terítékre, s a bevont előadók is ízig-vérig szakértők e területeken.

Dr. Say István, a megyei értéktár bizottság elnöke és Szabó Dávid zenetanár az irodalmi értékekről tartottak interaktív előadást, Kovács Ferenc pedig a kölesdi képtár anyagaiból válogatva világított rá a festészeti remekekre. Sulyok Balázs megyei főépítész szakterületének megfelelően kalauzolta a fiatalokat a megye építészeti kincseinek világába.

A keddi program az általános iskolás, a szerdai pedig a középiskolás diákoknak szólt, akik remek hangulatban töltöttek el egy napot Kölesden. A csapatok bemutatkozása során elhangzott: nincsenek kicsi, és nincsenek nagy értékek, csupán értékeink vannak. Az értékekhez való viszonyulás nagy szerepet kap a továbbiakban is, hiszen Gyönkön már értéktári felterjesztést kell készíteniük a csapatoknak, melyek bemutatják és érdemesítik az adott kincset.

A vezetőképen Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke. Fotó: Ótós Réka

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. 


Előző„Értékhangoló” Kölesden KövetkezőSikerrel szerepelt a tokaji aszú a Best Wine of the World versenyen


Read previous post:
Sikerrel szerepelt a tokaji aszú a Best Wine of the World versenyen

2018.02.22....

Meghalt Tahi Tóth László

2018.02.22....

Close