full screen background image
Keresés
2021 április 13 - kedd
  • :
  • :

Lakókat kellett kitelepíteni az özönvíz miatt Tolnában

Lakókat kellett kitelepíteni az özönvíz miatt Tolnában

2016.07.28. Három házból kellett kitelepíteni a lakókat, patakok áradtak meg és úttestre dőlt fák okoztak gondot a szerda este és csütörtökön lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt. Bőven volt teendőjük a Tolna megyei tűzoltóknak.

A Baranya megyei Tófűről kapott bejelentést csütörtök hajnalban a katasztrófavédelem. A bejelentés szerint esővíz árasztotta el egy ház pincéjét a Kossuth utcában. A víz az alagsorban található kazánt és a ház többi részét is elöntötte. A bonyhádi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói kiszivattyúzták a vizet és áramtalanították a házat. Az épület két lakójának elhelyezéséről a polgármester gondoskodott.

A Kisvejkét és Mucsfát összekötő útra egy nagy méretű fa dőlt a kora reggeli órákban. A forgalmi akadályt a dombóvári hivatásos tűzoltók távolították el.

Aparhantnál megáradt patak okozott gondot csütörtök reggel, emiatt csak rendőri irányítás mellett haladhatott a forgalom. A közelben található kisvejkei elágazóban egy fát vágtak ki a szekszárdi hivatásos tűzoltók.

A paksi hivatásos tűzoltók vonultak vízszivattyúzásra délelőtt Györkönybe, ahol az Újváros utcában egy családi ház udvarán mintegy harminc centiméter magasan állt az esővíz. A víz a házat, és az ott található nagyértékű eszközöket veszélyeztette.

Bátaapátiban a település polgármestere kérte a tűzoltók segítségét, mert a Dózsa György utca egyik házát vette körül a lezúduló sár és víz. A nehezen megközelíthető házban két segítségre szoruló, idős ember lakik, akiket a bátaszéki önkormányzati tűzoltók mentettek ki lakóhelyükről. Elhelyezésükről a polgármester gondoskodott.

Alsónyéken fa dőlt az úttestre a Rákóczi utcában. A forgalmi akadályt jelentő fát és ágakat a bátaszéki önkormányzati tűzoltók távolították el.

Mucsfán egy lakatlan épület dőlt rá a szomszédos házra csütörtök délben a Petőfi utcában. Senki sem sérült meg, azonban az ott lakó két felnőttnek és három gyereknek ideiglenesen rokonokhoz kellett költözniük. A dombóvári hivatásos tűzoltók a család kiköltöztetésében segítettek, majd körbekordonozták az épületet.

Elmosta a vasúti pályát a heves esőzés Dombóvár és Bátaszék között – kattintson!

Kisdorogon az esőzés miatt megemelkedett a Mucsi patak vízszintje, és elöntötte a sportpályát. Az öltöző megvédése céljából nyolc tűzoltó és húsz önkéntes homokzsákokkal védte meg az épületet mintegy húsz méter hosszan. A víz lakóházakat nem veszélyeztetett.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A képek és a videó Bátaapátiban készült csütörtök reggel. Forrás: Facebook.com – Zsuzsi Lukács
Read previous post:
Close