full screen background image
Keresés
2019 december 12 - csütörtök
  • :
  • :

Tolna megyében is új autóbuszokat állítanak forgalomba

Tolna megyében is új autóbuszokat állítanak forgalomba

2018.03.07. Tolna megyében tíz, a Dél-Dunántúlon összesen húsz új autóbuszt állít forgalomba a következő napokban a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt – közölte szerdán a közlekedési központ.

A VOLÁN Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2017 október végén közbeszerzési felhívást tett közzé 28 normál és 72 alacsony belépésű új autóbusz beszerzésére lízingszerződés keretében.

A közbeszerzési pályázat győztese a Kravtex-Kühne vállaltcsoport Credo Inovell 12 és Credo Econell 12 típusú autóbuszaival. Az autóbuszok EURO 6-os emisszió besorolású motorral, robotizált sebességváltóval szerelt könnyűszerkezetű járművek, amelyekkel a jelenleg futó típusokhoz képest átlagosan mintegy 20 százalékos üzemanyag-fogyasztás érhető el.

A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. összesen 20 Credo Econell 12 típusú alacsony belépésű autóbuszt bérel a VOLÁN Buszpark Kft.-től, amelyből tíz Tolna-, hét Baranya-, három pedig Somogy megyében áll forgalomba. A járművek elosztása a forgalmi igények és az autóbuszok megyénkénti átlagéletkorának figyelembe vételével történt.

A Credo Econell 12 típusú autóbusz a gyártó alacsony belépésű típuscsaládjának 12 méter hosszú, elől és középen kétajtós, kétszárnyú, befelé nyílós változata, amelyben 50 komfortos utas ülést helyeztek el, de összesen 81 utas szállítására alkalmas. Valamennyi autóbusz klimatizált utastérrel rendelkezik.

A járművek az utastájékoztató és kiszolgáló rendszer beépítését követően állnak forgalomba. Az autóbuszok beérkezését és az elöregedett járművek selejtezését követően a zársaság autóbuszainak átlagéletkora 12,3 évre csökken. Az új autóbuszok forgalomba állításával az utazóközönség biztonságos, és a kor követelményeinek eleget tevő kiszolgálása, a színvonalas közösségi személyszállítás irányába jelentős lépés történt.
Read previous post:
Close