full screen background image
Keresés
2021 augusztus 2 - hétfő
  • :
  • :

Tolna megyei önkéntesek is segítik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kárfelszámolást

Tolna megyei önkéntesek is segítik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kárfelszámolást

2019.06.28. Öt Tolna megyei önkéntes mentőszervezet összesen tizenöt tagja indult útnak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe, hogy a csütörtök délutáni vihar okozta károk felszámolásában segítséget nyújtson.

A Bonyhádi, Faddi, Kétyi és Zombai Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Szekszárdi Kutató-mentő Egyesület összesen tizenöt tagja indult útnak a szekszárdi tűzoltólaktanyából, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére csütörtökön lecsapott vihar okozta károk felszámolásában részt vegyen és segítséget nyújtson a helyi, illetve a más megyékből érkező hivatásos és önkéntes erőknek.

Dr. Balázs Gábor tű. ezredes megyei igazgató megköszönte a csapatnak, hogy a szabadságolási időszak ellenére, szabadidejüket nem sajnálva azonnal reagáltak, amikor szükség volt rájuk, majd útnak indította az önkénteseket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében péntek reggelig ezerháromszáz segélyhívás érkezett, jelenleg is dolgoznak a károk felszámolásán a megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói, valamint önkéntes mentőszervezetek. A viharos erejű szél házak és közintézmények tetejét bontotta meg, több mint kétezer-négyszáz ház tetőszerkezete sérült meg, ebből 70 közintézmény. A legnagyobb kárt Kisvárda és Nyírmada térségében okozta a vihar. Harmincegy lakóépület lakhatatlanná vált, hatvannyolc embert rokonoknál, tizenötöt önkormányzati lakásokban és általános iskola tornatermében helyeztek el.

Forrás:
Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close